Gastronomie

Maak kennis met de gastronomie in Kroatië. De complete definitie van gastronomie is : ‘de studie van alles wat te maken heeft met de betrekking tussen voedsel en cultuur’. De fijne keuken is onderdeel van de cultuur en dus ook van elke vakantie. Als u kijkt naar de Kroatische keuken dan ziet u een heterogene keuken – de Keuken van de Regio’s -. Daarnaast zult u hier een kenmerkende, hartverwarmende gastvrijheid ervaren, met of zonder taalbarrière. U ziet de geschiedenis terug in de gerechten zoals van Hongarije, Oostenrijk, Turkije, Griekenland, Italië en Illyria. Er wordt graag een stukje vis of vlees gebraden op een vuurtje in de buitenlucht. De stoofpotten of eenpansgerechten met groente en vlees zijn niet voor niets populair.

De liefde voor het vakantieland gaat door de maag

Een andere betekenis van gastronomie in Kroatië die u zult ontdekken is fijne kookkunst. U zult tijdens een stedentrip restaurants ontdekken met hoogstaande culinaire verwennerij. Ontdek de plaatselijke gerechten in een klein dorp of een luxe hapje in een restaurant in de stijl die bij U past. Zo verstaat u de kunst van lekker eten en drinken in Slavonië met vlees en wild in Hongaarse stijl, in Dalmatië hebben de gerechten een Italiaans tintje. Istrië gebruikt graag lichte maaltijden met kruiden, truffels onder invloed van de Italiaanse keuken. In Zagorje en Medimurje zal de zoetekauw zich heel snel thuis voelen. In Midden Kroatië vindt u Osmaanse invloeden in de vorm van zware maaltijden met geroosterd vlees en huisgemaakt kaas en brood.

Goede Kroatische wijn behoeft geen krans

Ontdek de wijncultuur als belangrijk onderdeel van de gastronomie in Kroatië. De liefhebbers van wijn kunnen hier kiezen voor wijnexcursies op de fiets, motor of tijdens een autovakantie. Bezoek een wijnboerderij of proeverij in een wijnkelder. In de grotere steden kunt u schitterende wijnkelders ontdekken en bezoeken. Goede wijnen, afhankelijk van uw smaak, komen uit Istrië, Dalmatië en Karlovac. Vergeet u ook de bieren en likeuren niet. Deze zijn zeker het ontdekken waard tijdens de culinaire verwennerij in Kroatië op een terrasje. U vindt vele soorten bieren zoals bij Oseijk, Rijeka, Velebitbergen en Karlovac. De huisgemaakte of streekgebonden likeuren zijn het proberen waard. Het natuurlijke bronwater bij Jan en Cetina won al vaak een kwaliteitsprijs.

 

Restaurants

  • Er volgt nog meer.