Fietsen in Kroatië

In de meeste toeristengebieden zijn fietsen te huur zowel toerfietsen als ATB’s (all terrain bikes). Ook zijn er tal van fietsroutes varierend in moeilijkheidsgraad in het hele land.

Als u langzaam reist, geniet u meer! Tijdens het fietsen heeft u meer contact met de lokale bevolking en bent u beter in staat om te genieten van het mooie landschap. U ruikt de heerlijke geur van verse bloemen, u hoort de vogels zingen en u kunt wilde aardbeien en andere vruchten plukken langs de weg. Kroatië heeft mooie en grote fietspaden maar vaak staan deze niet aangegeven op landkaarten en plattegronden. U doet er dan ook verstandig aan om bij de lokale toeristenbureaus aan te kloppen voor wat handig reisadvies.

Tip :  Huur een ATB om National Park Krka te bezoeken. Geen wachttijden, maar genieten van deze preachtige omgeving.  Dit verhuurbedrijf zal u hier alles over vertellen. 

 

Natuurparken, riviervalleien en bossen zijn goed per fiets te bedwingen. Eilanden zijn gemakkelijk te bereiken met de lokale Veerdiensten.

Fiets Cruises

Een leuke manier om de Kroatische Eilanden te ontdekken is per boot. U neemt dan de fiets mee aan boord van het schip. U kunt er zodoende een heuse fietscruise van maken. U kunt het zo gek maken als u wilt. Zo kunt u er voor kiezen om een hotel te boeken op een eiland om zodoende meer van een eiland te zien. Interessante trajecten vindt u onder meer op de eilanden Ugljan en Pasman. Als u liever door de bergen fietst, zal u het wegennet op de eilanden Korcula en Brac, gedeeltelijk ook op Hvar, verkiezen.

In de toeristische centra vindt u vele verhuurbedrijven. U kunt hier voor relatief weinig geld een goede fiets huren. Als u van plan bent om het meer bergachtige terrein te verkennen, dan doet u er verstandig aan om een stevige toerfiets of een mountainbike te huren. Bij deze verhuurbedrijven kunt u ook informatie verkrijgen over de gecombineerde boot- en fietsrondreizen langs de Kroatische kust.

Meer