Kitesurfen

 

 

Kitesurfen

Deze watersport is sterk in opkomst. Werd er voorheen alleen in tropische gebieden zoals op Hawaii en op Isla Margarita aan deze sport gedaan, tegenwoordig ziet u overal kitesurfers in Kroatië.

De sport is niet voor iedereen weggelegd en vergt heel wat uren training. In veel badplaatsen aan de Kroatische Rivièra zijn gespecialiseerde scholen met instructeurs die vele talen spreken. Er zijn verschillende cursussen te volgen maar het beste is cursus van vijf dagen. Deze duren van 13.00 - 18.00 en worden in groepsverband gedaan. Eerst wordt de basis van het kitesurfen uitgelegd. Vervolgens wordt de nadruk gelegd op het onder de knie krijgen van de vlieger. Vervolgens wordt het geleerde in de praktijk gebracht en worden de fijne kneepjes van het vak geleerd.

De kosten voor een dergelijke cursus bedragen €250,-.

De beste scholen zijn te vinden op het eiland Peljecac. Dit is namelijk de beste plek om deze sport te bedrijven. De omstandigheden zijn hier perfect. Zo staat er altijd een constante wind van 15-25 knopen en de stranden zijn heerlijk schoon. Een groot pluspunt is verder het leuke uitgaansleven.

Meer