Skiën in Kroatië

 

Kroatië wordt vooral in de zomer door Nederlanders bezocht , 230.00 op jaarbasis. In de winter kunt u in Kroatië ook veel te doen. Buiten een bezoek aan alle prachtige steden die Kroatië rijk is kan men in de winter ook skiën. De skigebieden in Kroatië zijn nog niet erg ontwikkeld en daarom wat minder bekend bij toeristen. Toch beschikt het Kroatisch skiteam over uitstekend skiërs.

Kroatisch skiteam | De bekendste skiresorts in Kroatie zijn Sljema en Bjelolasica en liggen in het Medvednica gebergte, nabij de hoofdstad Zagreb. De gebieden zijn wat skiën betreft nog niet erg ontwikkeld, de plannen liggen klaar voor een uitbreiding van het skigebied.

Het Medvednica is een massief gebergte dat zich uitstrekt in noordoost zuidwestelijke richting met een lengte van 42 kilometer en een breedte van 9 kilometer. De plaats en bekendste skiresort Sljema.vormt de hoogste top van het gebergte. Medvednica is bijna volledig bedekt met bos waar veel mooie, beschermde en zeldzame bloemen en planten te vinden zijn. In de bergen leven nog veel wilde dieren.

Het Medvednica gebergte was en is nog steeds een traditionele plaats waar veel mensen uit Zagreb komen om er te ontspannen. Er is voor ieder wat wils. In de winter is er sneeuw en in de zomer een heerlijk frisse berglucht. Ook in de lente en herfst is het in dit gebergte goed vertoeven. Veel voorkomende activiteiten zijn skiën, snowboarden, sleeën, alpinisme, bergbeklimmen, wandelen en mountainbiken.

Skipistes | De skipistes liggen voornamelijk op het noorden van medvednica. De pistes zijn aangeduid met kleuren naar moeilijkheidsgraad: Witte, rode, groene, blauwe en zwart.

Meer