Autovakantie

 

Autovakantie in Kroatië

Tijdens de autovakantie in Kroatië kunt u in uw eigen tempo rondkijken in de omgeving van uw vakantie adres. De regio Dalmatië heeft voor ieder wat wils, bezoek het dorpje Bacina. Het is toeristisch en de meren in de nabije omgeving zijn schitterend als u van natuur, rust en watersportactiviteiten houdt. Baska Voda ligt aan de Makarska Riviera met kleine dorpen, mooie stranden, een wat ruiger binnenland en uitzicht op het Biokovo gebergte. Als u van cultuur houdt, kiest u dan voor een stad als Biograd na Moru. De Basiliek is het oudste gebouw, daarnaast vindt u veel religieuze kunst in het plaatselijk museum. Ontdek hier ook de boulevard of het oudere gedeelte van de stad met smalle straatjes. U kunt altijd na een dag rondkijken met de auto kiezen voor een watersportactiviteit zoals duiken, boottochten maken, waterskiën, kajakken, zeilen en surfen. Een frisse duik.

Ontdek de rijke cultuur tijdens de vakantie met de auto

Er zijn diverse bestemmingen voor uw cultuurreis tijdens de autovakantie in Kroatië. Bezoek Zadar, kies voor een stadswandeling langs de mooie en historische plekjes. Ontdek de historie van de stad met de kathedraal Sveta Stosija, de ronde kerk Sveti Donat, de smalle steegjes. Zoek de mooie stranden op met de vele watersportmogelijkheden als een opfrissertje tussendoor tijdens het rondkijken in de omgeving. Pula is een mooie stad bekend vanwege het historische amfitheater. Andere mooie gebouwen die u kunt bezoeken zijn de Tempel van Augustus, de Dom, Mariakapel of Herculespoort. De autovakantie stelt u in staat om in de kleine dorpjes sfeer te proeven, hier vindt u vaak nog ambachten en tradities die in de grote steden allang verdwenen zijn.

Kies voor een autovakantie in de natuur

Bezoek het nationaalpark Risnjak in Gorski Kotar. Het landschap bestaat grotendeels uit bos. Als u echt hoge bomen en bossen wilt zien, bezoekt u dan het natuurpark bij het Risnjak gebergte, onderdeel van de Dinarische Alpen. Het hoogste punt is op 1528 meter. U kunt kiezen voor de informatieve wandeling Natuurleerpad. Er wonen bijna geen mensen meer in de regio, te onherbergzaam. Nationaalpark Velebit, de berg Biokovo is prachtig. De mogelijkheden voor bergbeklimmen, mountainbiken, wandelen en raften. Ondanks de wat ruigere natuurlijke omgeving wonen hier nog steeds mensen met dieren en hun eigen tuin. De wandel- en fietstochten die hier georganiseerd worden zijn pittig maar aan te bevelen als u van uitdaging en avontuur houdt. Er loopt ook een route met de auto naar boven.

Meer

Autoverhuur