Vakantie in Dubrovnik Neretva

 

Vakantie in Dubrovnik Neretva

De stad Dubrovnik onder aan de berg Srdj is een van de mooiere steden aan de Adriatische kust. Het wordt niet voor niets de Parel van de Adriatische Zee genoemd. Het oude stadsgedeelte van Dubrovnik is autovrij, het is de havenstad van Dalmatië, prachtig gelegen aan de Adriatische Zee. Een andere omschrijving van deze stad is een sfeervolle vestingstad met stadsmuren. George Bernard Shaw omschreef de stad als Paradijs op Aarde. De patriciërshuizen met rode daken, fonteinen en paleizen zijn een lust voor het oog tijdens uw stadswandeling door de stad. Het eiland Korcula is een eiland en een plaats op het eiland met stadsmuren en een mooie kathedraal. De twee paleizen zijn zeker een bezoek waard tijdens uw vakantie in Dubrovnik Neretva.

Een actieve vakantie in Kroatië zit vol energie

De vakantie in Dubrovnik Neretva is een bruisende vakantie, deze provincie is een paradijs voor de natuurliefhebbers. Denkt u hierbij aan het eiland Mljet of de Bacina meren. De Neretvadelta is een vlak gebied omringd door steile bergen. Het is een moerasveld met talloze vogelsoorten. Dat de wandeling en fietstocht in deze omgeving een succes is heeft geen nadere uitleg nodig. Korcula is een eiland aan de Adriatische Zee, hier zou de ontdekkingsreiziger Marco Polo geboren zijn. De strandvakantie leeft op dit eiland met watersport- en strandactiviteiten. Denkt u hierbij aan Lastovo met ideale omstandigheden voor een duikvakantie en visvakantie met de twee bekende baaien; Skrivena luka en Strizevo. Daarnaast kunt u hier fijn surfen, zwemmen en bootexcursies maken.

De natuur en cultuur gaan hand in hand in Kroatië

U treft tijdens een vakantie in Dubrovnik Neretva vaak een combinatie van cultuur en natuur aan. Het nationaalpark Mljet is een prachtig gebied aan de Middellandse Zee met als hoogste punt Veli Grad met 514 meter. Ontdek ook de zoutwatermeren Malo Jezero en Veliko Jezero, onderdeel van dit park. Hier zult u ook een klooster en Romeins basiliek aantreffen. In deze omgeving is nog weinig massatoerisme. Kolocep is een van de zeven Elafieten, een eilandengroep noordwestelijk van Dubrovnik. Het is een bewoond eiland, autovrij, bezaaid met olijvenboomgaarden en pijnbomen en zelfs twee dorpen Gornje Celo en Donje Celo. Hier lijkt de tijd soms stil te staan. Liefhebbers van natuur en cultuur en rust zullen hier zeker van kunnen genieten.