Vakantie in Karlovac

 

Ontdek de cultuur tijdens een vakantie in Karlovac. Tijdens een bezoek aan Ozalj zult u de vergane rijkdom van de Kroatische adel ervaren. Vaak staan er nog stukken van burchten overeind. In het kasteel van Frankopan is een museum met wapens en zwaarden gehuisvest. Bezoek de omgeving van Slunj vindt u mooie dorpen en plekjes zoals Rastoke, het molendorp. Vanwege de oorlog vinden er nog overal renovaties plaats. De stad Karlovac is een historische stad met invloeden van de Renaissance en barok, ontdek het tijdens een stadswandeling. Ook weer dankzij de vele oorlogen staan hier diverse gebouwen. In het historische deel van de stad vindt u nog de herenhuizen met houten gangen op de achtertuin dit zijn ganjak.

De actieve vakantie in Kroatië is afwisselend en gezellig

Breng een bezoek aan Duga Resa, een dorp vlakbij Karlovac midden in een natuurlijke omgeving. U kunt fijn vissen in de Mreznica, de schoonste rivier van het land. Andere buitenactiviteiten die u hier aantreft zijn raften, jagen, varen, zwemmen, volleyballen, wandelen en fietsen. Het nationaalpark Noord Velebit biedt een uniek landschap met prachtige rotsformaties en grotten, zeer geschikt voor klimtochten of wandelroutes naar de grotten zoals de Luka’s grot. In Karlovac ligt een historische laan met Franse, groene platanen uit 1800. Dit is een bijzonder staaltje van tuin- en parkarchitectuur. Het Vrbanics park is uniek vanwege de tuinman Hajek, vanwege de zeldzame soorten bomen en van vanwege de zeer oude bomen soms meer dan 100 jaar oud. Het zijn beide fijne rustpunten in de stad.

Geniet van de mooie omgeving in Kroatië vakantieland

Tijdens een vakantie in Karlovac kunt u genieten van de prachtige omgeving van Ogulin. De ooit ommuurde stad huisvest nog twee historische torens, goed bewaard gebleven. Langs de rivier de Dobra stijgen direct uit de grond de rotswanden, u kunt er ideaal wildwater varen en de mogelijkheden voor vissen zijn talrijk. De twee kunstmatige meren zijn ook zeer populair bij de bezoekers. Ontdek de warmwaterbronnen van Jamnica. In de winter is de berg Bjelolasica een bruisende wintersport resort. De Plitvice meren zijn een paradijs voor liefhebbers van actie, natuur en avontuur dankzij de aanwezige meren, watervallen, grotten en bergrivieren. In de zomer speelt de watersport en bergsport de hoofdrol, in de winter de wintersport bij Velika Kapela. De natuurlijke beperkingen worden gecompenseerd met gastvrije ontvangst. Hier krijgt u geen spijt van.