Vakantie in Lika Senj

 

Vakantie in Lika Senj

Een actieve vakantie in Lika Senj is bijzonder als u van natuur en rust houdt. Gospic lig precies tussen de nationaalparken Paklenica en Plitvicemeren in.het hart van Lika. De omgeving van Otocac is minder bekend maar zeker meer geliefd. De vissers zijn hier op de juiste plek en u kunt hier bijna ideaal vogels spotten. Senj ligt dichtbij de eilanden Krk en Rab. Het eiland Pag is een belangrijke toeristische bestemming in deze regio met veel activiteiten voor de bezoekers zoals festivals en onder water vistoernooien. Bij Novalja viert de watersport hoogtij. Het landschap met de karstvelden en grotten zijn ook zeker een bezoek waard op dit eiland. Like is een aanrader als u van rust en natuur wilt genieten. De Velebitbergen moet u gezien en ervaren hebben.

De cultuurvakantie in Kroatië heeft veel te bieden

Bezoek de markt van Senj tijdens een vakantie in Lika Senj. Het is een levendige markt voor de hele regio. Het plein Marko Balen Trg. , het archeologisch stedelijk museum of het Frankopan kasteel zijn het ontdekken waard. Zo staat het eiland Pag bekend om zijn handgemaakt kantwerk, de schapenkaas en de witte wijn van Gegic. Bezoek Rijeka, de havenstad, met diverse historische monumenten, de musea voor kunst en historie, kerken, het Modello paleis of de stadstoren. Opatija is een toeristische bestemming voor toeristen met een lange traditie. Het is de stad van parken, kerken, boulevard, fonteinen, oude villa’s en prachtige zwemgebieden. De watermolens aan de rivier de Gacka zijn een bijzondere attractie, zowel de bouwstijl als de ambachten zijn aantrekkelijk voor de bezoekers.

Verken de omgeving tijdens uw vakantie in Kroatië

Het natuurlijk landschap is mooi van Kroatië, ontdek het tijdens een vakantie in Lika Senj. Deze provincie is landelijk het armst, het is aan natuur met de Plitvice meren en de Velebitbergen. Nationaalpark Plitvice meren biedt mooie meren zoals het Kozjakmeer en het Jezero Milanovac meer. De watersportmogelijkheden en bergsport is hier rijk vertegenwoordigd. In de zomer kunt u kennis maken met de prachtige omgeving als u de Vratnikpas op 700 meter hoogte volgt. De wintersport zoals bij Velebno is te danken aan de sneeuwkanonnen te vinden bij Baske Ostarije. Er liggen prachtige wandelpaden door de bergen en langs de meren. Het nationaalpark Velebit biedt mogelijkheden voor paardrijden, safari tochten, jagen, vissen, boottochten maken, wandelen en mountainbiken. U kent als bezoeker geen verveling in Kroatië.

 


Lika Senj
Last Minutes