Vakantie in Primorje Gorski Kotar

 

U vindt prachtige cultuur tijdens een vakantie in Primorje Gorski Kotar bij Karvner, Noord Kroatische zeekust, de bergen van Gorski Kotar met in het centrum de havenstad Rijeka. Als u de eilandensfeer wilt proeven, kiest u dan voor Krk, Cres, Losinj of Rab. Op het eiland vindt u nog een gedenkteken wat herinnert aan het concentratiekamp Rab tijdens WOII. Bezoek Kraljevica is een oude kustplaats met een scheepswerf, twee zeer oude kerken+ nu is het een toeristische trekpleister. Liefhebbers van architectuur moeten op Mali Losinj zijn, met mooie kerken, een zeevaartschool in de vorm van een schip met commandobrug en een uniek kunstmuseum. Novi Vinodolski is populair vanwege de prachtige omgeving van Opatija. U vindt hier ook een burcht, klooster en oude vestingmuren.

Geniet van de bergen en het strand in Kroatië

Tijdens de vakantie in Primorje Gorski Kotar kunt u eindeloos veel plezier beleven aan de buitenactiviteiten in Kroatië. Het strand is een logische keus in deze regio evenals de bergen. Opatija is een populaire badplaats, ooit zeer geliefd bij het koninklijk huis. De stad biedt als bonus prachtige historische gebouwen. Baska is een populaire badplaats op Krk aan de Adriatische kust. Zowel het strand, de binnenlanden met wijngaarden en de Velebitbergen op de achtergrond hebben alles in huis voor hen die van natuur en rust houden of wllen genieten aan het strand. Het is een paradijs voor de surfers. In de Kvarnerbaai liggen meer dan 30 stranden, mooie wandelroutes. De combinatie van bergen en strand is en blijft uniek. Dit ziet u ook terug op de eilanden zoals Cres.

Kies voor een vakantie in de bergen van Kroatië

Winter en zomer kunt u uw dagelijkse leven achter u laten in de bergen van Kroatië tijdens een vakantie in Primorje Gorski Kotar. Bij het stadje Mrkopalj vindt u drie skiresorts zoals in het gebied van Begovo Rasdolje. Er is een biathloncentrum. Hier geldt dat de gastvrije en goed verzorgde ontvangst de misschien wat kortere skipistes compenseren. Het Platak skiresort geeft mogelijkheden voor elk skiniveau, snowboarden. Er is een kabelbaan en er zijn skiliften. De apres-ski is aantrekkelijk voor gezinnen met kinderen met speciale activiteiten. De jongeren vinden hier veel gezelligheid. Petehovac is een actief skiresort bij Delnice en een beschermd natuurreservaat. Dit vult elkaar prima aan. In de zomer kunt u in de Kroatische bergen heerlijk wandelen, mountainbiken en klimmen in de bergen.

 


Primorje Gorski Kotar
Last Minutes