Weekendje weg

 

Weekendje weg in Kroatië

Tijdens een weekendje weg in Kroatië is een dagje cultuur proeven bijzonder. Karlovac is een rijke cultuurstad, denkt u hierbij aan de parkarchitectuur bij Marmonts Plane Tree Avenue. U vindt hier een indrukwekkende laan met platanen in Franse stijl rond 1890. Oseijk is een Kroatische stad met vele historische bezienswaardigheden. Bezoek het fort Tvrda. In deze zelfde stad stond de eerste papierdrukkerij in Slavonië evenals de eerste apotheek en bibliotheek. Dat illustreert de spirit van de stad. U vindt er kunst en bijzondere kerken zoals de St. Micheal of de St Paulus en Petruskerk. Het museum van Slavonië is het oudste museum van Slavonië. Een cultureel weekendje weg is altijd een succes in Kroatië.

Een weekendje weg aan het Kroatische strand is fantastisch

Dankzij de enorme kustlijn kunt u eenvoudig kiezen voor een weekendje weg in Kroatië aan het strand. Er liggen mooie stranden zowel op het vasteland als op de Kroatische eilanden. Het zijn merendeel kiezelstranden, met goede strandschoenen zal jong en oud maximaal genieten van deze strandvakantie. Er is voor ieder wat wils zoals familiestranden, toeristische stranden, stranden voor jongeren met strandfeesten en juist hele rustige en intieme stranden. Bij stranden in Istrie, Like Senj, Zadar, Sibenik Knin treft u prachtige stranden waar u heerlijk kunt zwemmen en watersporten. De Istrische stranden zijn wat moeilijker te bereiken door de natuurlijke elementen van rotsen maar het maakt de omgeving wel heel aantrekkelijk. Ontdek de mooie stranden bij Porec, eiland Rovinj, Medulin, Lopar, Rabac of bij Punta Kri op Cres.

Ontdek de natuur en sportieve activiteiten in Kroatië

Een weekendje weg in Kroatië in de natuur is een heerlijk avontuur. Het nationaalpark Krka is een van de acht parken. De rivier Krka is de bron van dit gebied nabij de berg Dinara en de schitterende watervallen. U kunt het park bezoeken en proeven met een geldig ticket. Het is de grote achtertuin van Sibenik. U vindt hier ook de Skradinski buk met 17 trappen over 400 meter, een mooie waterval. Het Proklanskomeer is een prachtige plek als u van natuur en rust houdt of vogels wilt spotten. Het eiland Lastovo is een mooi eiland met bijzondere mogelijkheden voor duiken in de onderwaterwereld en de visexcursies met de boot. Het landschap bestaat uit kraak helder water en twee grote baaien namelijk Skrivena Luka en Veli Lago.

Meer