Vakantie in Sibenik Knin

 

Vakante in Sibenik Knin

De culturele rondreis in Kroatië tijdens een vakantie in Sibenik Knin is afwisselend en gezellig. Sibenik zelf is een mooie stad met weinig historische achtergrond. De kathedraal St Jakob is de culturele trekpleister van deze stad. U vindt hier gebeeldhouwde portretten aan de zijkant als onderdeel van de architectuur. Bezoek het provinciaal museum in Drns als u van kunst houdt. De forten van Knin zijn imposant en bood velen veiligheid tijdens de oorlog. In de omgeving van Primosten vindt u mooie kastelen, hiervoor kunt u zelfs een kastelenroute volgen. Velen zijn omringd door wijngaarden. Het stadje Skradin ligt midden in de natuur en heeft een historische uitstraling. Een half uurtje verderop vindt u Dubravica met Blatusa, de botanische tuinen of Visovac met het mooie klooster en de religieuze kunstcollectie.

De actieve vakantie in Kroatië heeft geen leeftijdsgrens

Het stadje Drns is een prima basis voor uw dagtochten in de omgeving. De omgeving van de Cikola rivier en de Cikolakloof is beschermd natuurgebied. Het stadje Knin ligt aan de voet van de Dinara bergen, prachtige locatie. Ontdek de watervallen van de rivier de Krka, Skradin ligt in hetzelfde natuurgebied. Sibenik ligt aan de Kroatische kust, u vindt hier mooie eilanden zoals Zirje, Zlarin en Kaprije. Er liggen rustige stranden waar u heerlijk kunt zwemmen. De stranden van Sibenik zijn terecht populair, fijn aan de stadsrand, eenvoudig te bereiken en u kunt er heerlijk zwemmen. Daarnaast worden er diverse festivals georganiseerd zoals het internationale kinderfestival, de Adriatische botenshow of de internationale Middeleeuwse markt. De wandeltochten, fietsroutes en mountainbikeroutes zijn goed verzorgd in het prachtige vakantieland Kroatië.

Ontdek de mooie natuur tijdens een vakantie in Sibenik Knin

Het Krka nationaalpark ligt in deze regio. Vanuit de stad Sibenik is het een geliefde locatie om even te onthaasten. Het is een park met hoogteverschillen, karstlandschap, de Skradinski buk waterval met 17 trappen en natuurlijk het Prokalsnkomeer. Het is een prachtig gebied om vogels te spotten. Het Kornati nationaalpark ligt voor de kust, een eilandengroep van 109 eilanden waarvan de meeste onbewoond. Een kudde schapen met herder maakt hier soms dankbaar gebruik van. U kunt hier plezierig sponzenduiken en koraal zoeken. Het kleurenspel in het water tussen de eilanden is heel bijzonder. Bezoek Vransko Jezero, een natuurlijk binnenmeer waar u fijn kunt vissen op karper en paling. Verder vindt u hier mogelijkheden voor vogels spotten, jagen en watersportrecreatie. Er is voor ieder wat wils.