Vakantie in Split Dalmatië

 

Vakantie in Split Dalmatië

De cultuurvakantie in Split Dalmatië heeft veel te bieden. Bezoek de mooie stad Split in Dalmatië. Het is groot en gezellig. Het is een witte stad met een oude centrum, een wandelboulevard en mooie pleinen. De heuvel Marjan is een onderdeel van de stad. Het paleis van Diocletianus staat in het oude stadsdeel, dit mag u eigenlijk niet missen. U kunt kiezen uit diverse musea zoals het stadsmuseum met wapens en meubilair verbonden met de plaatselijke geschiedenis. Denkt u hier ook aan het etnografisch museum of archeologisch museum met interesssante collecties. Ontdek Hvar met een mooi uitzicht over de Adriatische zee. Hier vindt u oude stadsmuren en een palmenpromenade. Bezoek de Stephan kathedraal of de paleizen van Groda. Kroatië is rijk aan cultuur.

Geniet actief van uw vakantie in Kroatië

Tijdens een vakantie in Split Dalmatië kunt u mooie excursies in de omgeving maken. Vanaf Split kunt u met de boot naar het zonnige eiland Brac, ontdek ook de gezellige badplaatsen zoals Primosten, Trogir, Tucepi en Makarska Brela of de mooie eilanden Hvar met Starigrad, Brac met Bol of Korcula. De Dalmatische kust aan de Adriatische Zee is goed verzorgd met grote en ondiepe zandstranden. Daarnaast de is rivier Cetina met de unieke canyon aantrekkelijk voor toeristen. De watersportvakantie heeft hier vele gezichten. Dugi Rat, het grote zandstrand is populair evenals de stranden van Ravnice en Vrulja in het oosten. Bij het eiland Brac liggen ook de Dalmatische eilanden en de Kvarner eilanden Krk en Cres. Zo kunt u bij het eiland Hvar bij Jelsa onder ideale omstandigheden duiken, snorkelen en windsurfen.

Kroatië is een aantrekkelijk vakantieland voor alle leeftijden

Dankzij het gevarieerde landschap is een vakantie in Split Dalmatië afwisselend met bergen maar ook strand en bossen. De stad Split ligt op een schiereiland met aan de noordkant de Kastelbaai. De Marjanheuvel is een park-groene strook van de stad met een wandelpark, begraafplaats, dierentuin en een mooi uitzichtspunt over de stad. Het is gezichtsbepalend voor de stad Split. Vele genieten van de heuvel tijdens een wandeling of mountainbiketocht. Er mag niet gebouwd worden. Makarska is een toeristische trekpleister, tussen de berg Biokovo en de Adriatische zee. De oude stad Makarska is zeker een bezoek waard met de fruitmarkt, het klooster, het kerkplein en de nauwe straatjes. De vele eilanden maken de omgeving van Dalmatië tot een bedrijvige kustlijn.