Stranden

 

Kroatië beschikt over een enorme kustlijn met daaraan de mooiste stranden die u zich kunt voorstellen. Ook op alle Kroatische eilanden vindt u de mooiste en schoonste stranden ter wereld. De meeste stranden in Kroatië zijn kiezelstranden, maar er bevinden zich ook wel degelijk zandstranden.

Kroatië heeft stranden voor iedereen

Families met en zonder kinderen, naturisten, feestvierders, rustzoekers, jongeren, ouderen.

Iedereen komt hier aan zijn trekken en het heerlijke klimaat, het heldere warme mooie en schone water en de schitterende natuur en omgeving maken dat u de mooiste strand vakantie zult meemaken. Kroatië heeft voor ieder wat wils.

Hieronder vindt u verschillende stranden welke zijn gesorteerd op doelgroep.

Uit een onderzoek van het Kroatische Ministerie van Milieubescherming is gebleken dat Kroatië de schoonste zee heeft van de gehele Middellandse Zee en dat 97,4% van de Kroatische stranden geschikt is bevonden om te zwemmen. Daarmee heeft Kroatië het hoogste percentage schone stranden binnen het Middellandse Zeegebied.

In totaal zijn 842 stranden langs de Kroatische kust onderzocht. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat het zeewater van 820 stranden voldoet aan de eisen en tevens is gebleken dat het zeewater van zo'n 575 stranden zelfs van hoge kwaliteit is. Slechts op 2,5% van de stranden in Kroatië is het zeewater niet geschikt om in te zwemmen.

Als gekeken wordt naar het Kroatische gedeelte van de gehele Adriatische kust, blijkt dat de zee bij alle stranden in Istrie, de regio Like-Senj, Zadar en Sibenik-Knin geschikt is om te zwemmen.

Veel stranden in Kroatië zijn onderscheiden door de organisatie blue flag deze instantie onderzoekt stranden over de gehele wereld en onderzoekt deze aan de hand van verschillende criteria. Indien een strand voldoet aan bepaalde eisen dan krijgt het strand een blauwe vlag als onderscheiding. Veel Kroatische stranden beschikken over deze onderscheiding.

 • Beste stranden

  Beste stranden

  Het perfecte strand betekent voor verschillende mensen, verschillende dingen. Onderstaande stranden zij geselecteerd op kwaliteit van de stranden, faciliteiten op het strand en naar het landschap en de omgeving. Terwijl sommige stranden alle opgesomde kwaliteiten hebben, hebben andere een aspect meer dan een andere.

 • Beste Familiestranden

  Beste Familiestranden

  Indien u zoekt naar een strand waar u gezellig met de kinderen kan vertoeven, met genoeg activiteiten en waar de kinderen kunnen worden vermaakt en veilig in het zeewater kunnen spelen dan vindt u hieronder een opsomming van deze kindvriendelijke stranden.

 • Romantische stranden

  Romantische stranden

  Kroatië is een ideale bestemming voor romantische koppels, of u nu een vers paar ben of een 75 jarige jubileum viert u kunt in Kroatië terecht. Door lange, mooie kustlijnen en veel afgezonderde baaien is Kroatië erg romantisch.

 • Beste party stranden

  Beste party stranden

  Kroatië biedt heeft veel te bieden op party gebied, maar iedereen die van wilde feesten houdt moet weten dat Kroatië geen Ibiza is. Toch, weten Kroaten hoe ze mooie parties moeten maken. Zeker in de zomer als de gehele jet set zich naar de Kroatische kust begeeft. Ze gaan door tot de zon opkomt. In de steden en vakantieressorts vind je veel cafés, pubs, clubs en ook zijn er geregeld strandfeesten.

 • Beste zandstranden

  Beste zandstranden

  De Kroatische kust is niet aan rijk aan zandstranden, maar het heeft wel de schoonste wateren van de wereld. Toch zijn er ook voor de echte zandstrand liefhebbers voldoende accommodaties.

 • Beste verborgen stranden

  Beste verborgen stranden

  Noem ze hoe u wilt, maar mis ze niet. Zij zijn één van de redenen waarom er zoveel mensen naar Kroatië komen jaar na jaar. Als er zoveel mensen daarvoor komen, hoe blijven ze dan nog steeds verborgen?

 • Beste naaktstranden

  Beste naaktstranden

  Kroatië is al lang populair door zijn naaktstranden, vooral bij Duitse en Nederlandse naturisten. Koversada, is een eiland dat door een brug verbonden is met het Istrische binnenland.

 • Beste windsurfstranden

  Beste windsurfstranden

  Windsurfen is één van de meest populaire zomer watersporten en Kroatië leent zich ideaal voor deze mooie sport. Veel stranden in Kroatië hebben surf benodigdheden te huur.

 • Beste duikstranden

  Beste duikstranden

  De Kroatische Adriatische zee trekt veel liefhebbers van de onderwater wereld. De aantrekkelijkste duiklocaties in de Adriatische zee zijn met name de onderwater kliffen, ertsaders, holen en wrakken van schepen en vliegtuigen.