Beste Familiestranden

 

Indien u zoekt naar een strand waar u gezellig met de kinderen kan vertoeven, met genoeg activiteiten en waar de kinderen kunnen worden vermaakt en veilig in het zeewater kunnen spelen dan vindt u hieronder een opsomming van deze kindvriendelijke stranden. De meeste stranden in Kroatië zijn kiezelig, rotsig en smal, maar ze hebben wel een van de mooiste, helderste en schoonste wateren. Op elk onderstaand strand vindt u veel families met kinderen.

Makarska Riviera, Brela beaches, Makarska Riviera beaches

De Makarska Riviera vormt een ideaal gebied voor een familie vakantie. Het gebied is een van de meest populaire toeristengebieden van Kroatië. De Makarska riviera is maar liefst 60 kilometer lang met daaraan verschillende grote en kleine kiezel en zandstranden, omringd door het Biokovo gebergte en de naald en pijn boombossen. Sommige stranden zijn hier aan kilometers stuk, zoals het strand van Brela naar Baska Voda. De stad Makarska vormt het centrum van de Makarska riviera. Hier vindt u een heerlijke en prachtige ongerepte omgeving die typerend is voor Makarska. De Makarska riviera bevat onder andere de resorts Makarska, Brela, Tucepi, Zivogosce en Baska Voda.

De meeste resorts hebben zeezicht en kijken dus uit over zee en meestal een promenade met palmbomen, restaurants, cafés etc.. Er is veel zonneschijn en zeer helder mooie water en het water is zeer geleidelijk aflopend, zodat het ideaal is voor kleine kinderen.

Brela stranden:
In het zuiden van Split en het noorden van het Makarska resort. Het is een aantrekkelijk dorp met mooie 6 km lange witte kiezelstranden en is omgeven door mooie bomen, olijfbomen en dennenbomen. De stranden zijn voorzien van het blauwe vlag kenmerk en zijn daardoor ideaal voor gezinnen. De stranden zij onlangs nog door het bekende Forbes magazine geplaatst op de lijst van top 20 stranden in de wereld.

De meest populaire stranden hier zijn: Punta Rata en Berulija.
Punta Rata is een lang uitgestrekt met kiezelstenen bedekt resort strand omgeven door restaurants en coffee bars. Het strand heeft strandwachten, reddingsmateriaal, goede voorzieningen voor gehandicapten, een dokter en sport en catering faciliteiten. De strandwachten zijn aanwezig van juni tot en met september van 8 uur in de ochtend tot 8 uur in de avond. Het strand is gelegen in de nabijheid van het Biokovo gebergte, voorzien van vele mooie dennenbomen.

Berulija is even eens een resort strand. Het strand heeft een kiezelstrand en is 400 meter lang en heeft 3 inhammen. De toegang tot het strand is via trappen en via de weg vanuit het centrum van Brela. Het strand heeft sanitaire voorzieningen en heeft ook catering. Er zijn van 10 tot 6 altijd 2 strandwachten aanwezig. Veel overige faciliteiten kunnen worden gevonden in het hotel. Het strand heeft goede voorzieningen voor gehandicapten.

Dubrovnik: Lapad Beach, Copacabana beach

Copacabana strand is gelegen aan Babin Kuk, 6 km van Dubrovnik, een heeft een geweldig uitzicht over de eilanden in de Lapad baai. Dit is een van de meest populaire stranden van de omgeving van Dubrovnik en vandaar ook de naam die verwijst naar het populaire strand in Brazilië. Het strand is lang en er is mogelijkheid tot het huren van bedden en parasols. Op het strand zijn mogelijkheden tot verschillende activiteiten, waterpolo, waterski, surfen, zeilen, canoen etc.. Voor kinderen zijn er verschillende glijbanen en voor de volwassenen zijn er diverse strandtenten. Ook zijn er mogelijkheden om te duiken. In de directe omgeving zijn de hotels Argosy, Minceta, President en Tirena.

Lapad stranden
Dit zijn de grootste stranden in Dubrovnik omgeving en zijn gelegen in de Lapad baai, dichtbij de Lapad voetgangers zone en in de directe omgeving van verschillende hotels, restaurants, cafés, bars, tennisbanen en verschillende kinderspeelplaatsen. Het gebied rond de baai van Lapad is een van de mooiste van de gehele omgeving Dubrovnik. Hier vindt u veel kiezel en rots stranden, autovrije zones, wandelpaden, cafés, bars en restaurants en dit maken het gebied tot een van de meest populaire van de gehele regio. Het strand is uitgerust met douches en kleedhokken en er bestaat de mogelijkheid tot het huren van bedden en parasols. In de directe nabijheid van de zwemgebieden zijn strandwachten en het zwemgebied is beschermd tegen boten en waterfietsen. Het strand Adriatic is smal en romantisch strand, zowel zand als kiezel. Iets verder bevindt zich het strand Vis, hier bevindt zich een restaurant en een koffee bar, waar vaak strandfeesten in de avond worden georganiseerd. Op dit strand kunt u kano’s huren, op deze wijze kunt u de regio rond Lapad zeer goed verkennen. Naast het Vis strand komt het strand Splendid, een smal kiezelstrand omgeven door rotsen en een goede plaats voor rustzoekers. Naast het Splendid strand komt het strand Vila, een ander rotsig strand, waar de mogelijkheid bestaat om te jetskiën.

Ckikvenica Riviera, Crikvenica Riviera beaches

De stranden aan de 8 kilometer lange Ckikvenica Riviera zijn aangelegd met wijde baaien en kiezel of zand en de stranden hebben als kenmerk rotserig te zijn met vele terrassen, ideal voor kinderen. Het hoofdstrand van Ckikvenica is een 1,5 kilometer lang zanderig strand, gelegen in het centrum van Crikvenica. Aan het strand bestaat de mogelijkheid om bedden parasols, fietsen en boten te huren. Het strand is niet vrij toegankelijk, want er moet een miniem bedrag aan entree worden betaald.
Het strand in Klenovica, in de directe nabijheid van de camping, bestaat voor de helft uit zand en kiezel en heeft rotsen met terassen.
Het strand Dramalj is een schitterend strand in het Vinodolski kanaal, 3 km noord oosten ten Ckikvenica. De twee plaatsen zijn met elkaar verbonden door een hoofdweg alsook een mooie boulevard. Dit strand is ideaal voor kleine kinderen door het ondiepe water.

Jelsa (Hvar), Jelsa sandy beach

Jelsa is een kleine haven in het noorden van het eiland Hvar. De stad is gebouwd om een prachtige natuur, wat veel toeristen en jachten, die naar de haven komen, aantrekken. Aan beide kanten van de haven zijn inhammen die zich ideaal lenen om te zwemmen en te relaxen. Hier vindt u heerlijke zandstranden omgeven door dennenbomen. In het oosten van Jalsa en op het kleine Glavica schiereiland vindt u ook heerlijke rustige zandstranden. Sinds de jaren 60 is het eiland Zecevo vaak gebruikt door nudisten, wat dit eiland een van de pioniers op het gebied van naturisme maakt.
Voor kleine kinderen is het strand Mina baai ideaal, omdat hier hotels en andere faciliteiten op steenworp afstand liggen.

Korcula, Korculanska Bay Beach

Dit eiland is een van de mooiste eilanden van Kroatie. Indien u verblijft op KOrcula dan is er een zandstrand op slechts 15 minuten lopen van de oude stad, namelijk het strand Luka Korculanska baai. U kunt hier ook komen met een taxi boot vanaf de haven. Het strand is erg populair voor gezinnen met jonge kinderen vanwege het ondiepe en zanderige water.

Krk Vela Plaza, the Great Beach

Het strand is gesitueerd in een rijke culturele omgeving van de stad Baska op het eiland Krk. Het eiland Krk is het grootste Kroatische eiland en staat algemeen bekend als het familie eiland van Kroatie. Hier vindt u prachtige zand en kiezelstranden en waterkanten voor de kinderen en wijn voor de ouders. Deze stranden vindt u enkel in het zuiden van het eiland.
Het mooiste strand is hier Baska's Vela strand, het grote strand midden in het centrum omgeven door bars, restaurants, cafés, hotels en mooie appartementen. Dit strand is onderscheiden met de blauwe vlag.

Nin, Ninska laguna (Nin's Lagoon)

Nin is een van de oudste stadjes van Kroatië en is gelegen in een ondiepe lagune 18 km ten noorden van Zadar, maar ver weg van de geindustrialiseerde gebieden. Nin heeft veel culturele monumenten en is rijk aan een ongerepte natuur. De gemiddelde temperatuur bedraagt 23 graden, maar veelal ook hoger. In Nin komen veel toeristen, waarvan er veel verblijven in de buurt van het vakantiedorp Village Zaton, een vakantiedorp compleet met alle denkbare sport en ontspannings accommodaties. Ook veel toeristen komen vanwege de heerlijke stranden, ongerepte natuur en de vele culturele monumenten. Het stadje Nin was een van de eerste Kroatische nederzettingen. Binnen de stadsmuren ligt de 9de eeuwse Heilig kruiskerk, een van de mooiste pre Romaanse kerken in typisch Kroatische stijl. Ook ligt hier de 12de eeuwse romaanse Ambrosiuskerk met gotische toevoegingen. Aan het eind van de hoofdstraat (zadraska ulica) ligt een klein archeologisch museum met prehistorische, Romeinse en middeleeuwse objecten.

De stranden rond Nin zijn van zand en het water is ondiep. De stranden liggen in een beschutte baai met een mooi uitzicht over de achterliggende bergen. Het water is altijd warm en zeer helder en schoon.

Het bekendste strand is Ninska laguna beach (Nin's Lagoon). Dit is een lang zandstrand, ideaal voor families met kinderen en oudere mensen. Dit strand staat op een lijst van de Duitse ANWB (ADAC) als een van de mooiste zandstranden van Dalmatië.

Omis Riviera, Dugi Rat

De omis riviera strekt zich uit over een gebied van 35 kilometer ten zuiden van Split. De kust is hier werkelijk waar schitterend, met veel stranden en baaien, kliffen en een heel erg heldere zee. De Omis riviera staat bekend vanwege haar grote zandstranden, vooral tussen Omis en Dugi Rat. Door de vele baaien die hier zijn kunt u ook op heerlijke rustige plaatsen genieten van de zee en het strand, ideaal voor families en koppels. Vooral families met kleine kinderen kunnen hier goed terecht.

In de late middeleeuwen was deze Omis een broeinest van piraten, die tegen de Venetianen vochten. Tegenwoordig is het een vredig vakantieoord met enige industrie aan de kust en het vertrekpunt van excursies naar het natuurpark Cetinavallei, dat over een zeer mooie omgeving beschikt en ook veel vogelsoorten herbergt. In de stad staan drie interessante religieuze gebouwen. Een daarvan is de Michaelkerk met een spitse klokkentoren. Aan het eind van de hoofdweg staat de 16de eeuwse Oratorium van de H. Geest met een uitstorting van de heilige geest van Palma il Giovane. Het meest imponerende monument ligt echter in Priko, aan de overkant van de Cetina: De 10de eeuwse Sint Pieterskerk, wat gezien kan worden als een van de meest mooie pre Romaanse kerken in Dalmatië.

Orebic, Peljesac peninsulaTrstenica

Orebic ligt op het Peltjesac schiereiland, in zuid Dalmatië. Het is het bekendste gebied van heel het Peltjesac schiereilend. Hier vindt u mooie en lange zandstranden met smalle baaien en kristal helder water. Het mooiste strand, dat ook voor families met kinderen zeer ideaal is, is het strand Trstenica,, een kilometer lang zandstrand in een baai. In de directe omgeving zijn bars en restaurants. In het hoogseizoen kan het er erg druk zijn.

Rab, Lopar, Rajska plaza (Paradise beach)

Lopar is een pittoresk toeristen plaatsje op het mooie eiland Rab. Het is het meest afgelegen plaatsje van het eiland, ongeveer 14 kilometer van Rab stad. Het paradise beach in Lopar is een 2 kilometer lang zandstrand en is een van de meest beroemde stranden van de Adriatische regio. Het zand, ondiepe heldere, schone en warme water (tot wel 28 graden in de zomer) maakt dit strand ideaal voor families met kinderen. Bij het strand is het San Marino Hotelcomplex en de grootste camping van Rab, tevens zijn er veel appartementen te huur. Het strand heeft enorm veel faciliteiten alsook strandwachten die beschikken over moderne reddingsapparatuur. Het strand is ook zeer geschikt voor gehandicapten. Het strand is onderscheiden met een blauwe vlag.

Rovinj, Lone Bay

Rovinj is de mooiste en sfeervolste plaats aan de zonnige kust van Kroatië. Rovinj heeft een geschiedenis waarin Romeinen en Venetianen een belangrijke rol spelen, eilanden voor de kust, toeristencomplexen eromheen en een oude stad op een schiereiland voor de kust met campanile die overal boven uitsteekt. Toch heeft Rovinj nog iets ondefinieerbaar extra's. Doordat het schiereiland een halfronde heuvel is en de middeleeuwse bebouwing tot aan het water loopt, zonder boulevard die er nog omheen loopt, is de aanblik van de oude stad over het water werkelijk schitterend.

Het strand Lone Bay is een populair strand in Rovinj. In de afgelopen jaren heeft men er alles aan gedaan om het strand zo optimaal mogelijk te maken, zo zij er diverse voetpaden aangelegd, is de omgeving van mooie natuur voorzien en is het strand voorzien van fijne kiezels. Het strand ligt naast de hotels Park, Eden en Montauro en de jachthaven en het centrum van de stad ligt op loopafstand. Het strand is ideaal voor kinderen, ouderen die eenvoudig willen zwemmen en zonnebaden. In de directe omgeving van het strand zijn diverse mogelijkheden tot sport en ontspanning. Ook zijn er veel mogelijkheden tot het huren van diverse (water)sportbenodigheden. Ook zijn er verscheidene bars en restaurants in de buurt.

Trogir, Pantan Beach, Seget riviera (Medena Beach)

In de plaats Trogir staat het bekende Kamerlengo kasteel en de San Marco toren. De plaats met een historie van 2000 jaar geleden is in een smalle landstrook gelegen tussen een aangrenzend vruchtbaar akkerlandschap en de kust van het Ciovo-eiland. Het plaatsje is rijk aan historische bouwwerken. De binnenstad van Trogir met zijn kronkelende, soms bijna overdekte nauwe straatjes met eeuwenoude keien, wordt niet ten onrechte een openluchtmuseum genoemd. Er zijn volop gezellige terrasjes en restaurants te vinden. Er is veel accommodatie beschikbaar.

Het Pantan strand ligt 1,5 km ten oosten van Trogir centrum, aan een trechtermonding van de Pantan rivier. Het strand is omringd door het Pantan gebergte. Het strand is ideaal voor kleine kinderen vanwege ondiepe heldere water.

Het strand Medena beach ligt aan de Seget riviera. Hier zijn verschillende hotels, campings en overige accommodatiefaciliteiten. Het strand is 3 km lang en bestaat uit grind en wordt omgeven door dennenbomen. Er zijn veel activiteiten te doen: watersporten, tennis, voetbal, basketbal, beach volley etc..Een deel van het Medena strand behoort tot het Medena Hotel resort met maar liefst 650 kamers en 200 appartementen. Dit gedeelte is onderscheiden met de blauwe vlag.

Umag, Katoro & Polynesia Beaches

De stad Umag is gelegen aan de noord-westkust van Istrië en is evenals de stad Porec (iets zuidelijker) een zeer geliefde vakantiebestemming. Umag is het centrum van een 20 km lange kuststrook. In de romantische, smalle straatjes en steegjes van het oude centrum zijn talloze restaurantjes, tavernen en café's gevestigd. Naast de ruim opgezette, fijne vakantiecomplexen waar u heerlijk kunt genieten van een welverdiende vakantie staat Umag ook bekend om de vele (water)sportfaciliteiten.
De Katoro & Polynesia Beaches bevinden zich in een schitterende omgeving en bevinden zich naast elkaar. De stranden zijn een combinatie van rots, zand en kiezel stranden en bieden veel faciliteiten zoals catering, speeltuinen, sport en huur faciliteiten. De stranden hebben strandwachten en deze zijn voorzien van de modernste reddingsapparatuur. Beide stranden zijn onderscheiden met de blauwe vlag.

Meer