Beste stranden

 

Biograd: Drazica beach

Dit is het kroonjuweel van de Kroatische stand, Biograd na Moru is op en top toeristisch en geschikt voor watersport. De plaats ligt in het midden van Kroatië aan de Adriatische kust. Dit schilderachtige stadje ligt op een schiereiland omgeven door moderne jachthavens en een winkelstraat, van daar heeft u een prachtig uitzicht op het Pasman kanaal en op de kleine omliggende verstrooide eilandjes. Het is mogelijk om 100 meter vanaf de centrum te zwemmen in de heldere zee, waar stranden overschaduwd worden door honderden jaren oude dennenbomen. Een serie van prachtige stranden rekken langs een mooie winkelstraat in het zuiden van de stad. Boven de stranden zijn de hotels en campings. Het is 10 minuten lopen van het centrum. Het strand is gekwalificeerd met de Blue flag. Het is ook het populairste strand van Biograd. De rijke plantengroei omringt de winkelstraat, dat betekent dat het strand geen rechtstreekse blootstelling heeft aan het verkeer. De parkeerplaatsen zijn dichtbij het strand. Het strand heeft wc’s, douches, omkleed ruimtes, faciliteiten voor gehandicapten, eetgelegenheden, eerste hulp, levensreddende middelen en strandwachten.
Ook zijn er vele watersport faciliteiten verkrijgbaar. D.m.v. borden wordt milieu-informatie vestrekt, waaronder op het strand en op de campings.

Naast het Drazica Soline strand is er ook een populaire stand, gelegen in een kleine inham. Er is een camping en het strand zelf is kiezelachtig/zandig. Degene die niet het grote publiek wilt vermijden, kan naar de Kumenat strand lopen. Het is een klein kiezelachtig strand met een bar. Het ligt onder de appartement Kumenat. Naast het Kumenat kunt u ook naar het Crvena Luka lopen, een speciaal gebouwde oord 5km ten zuiden van Biograd. Cverna Luka is gesitueerd in een zandige inham. De kust is rotsachtig en kiezelachtig met ondiep water en met zandig naturiststrand, vlak voor Cvrena Luka complex.

Brac island, Bol: Zlatni rat (Golden Horn) beach

Een van de meest spectaculaire stranden is de enorme,”golden shingle sandbar” van bijna 530 meter lang, ook bekend als “Golden Horn”. Het strand heeft een unieke vorm, als een witte tong die in de zee wordt uitgerekt. Het is ook uniek om het feit dat de positie en van vorm veranderen, afhankelijk van de wind. Met zijn schoonheid en aanbieding van diverse sporten, het strand van Zlatni Rat trekt over de hele wereld toeristen aan die genieten van de zon, de zee en watersporten. De faciliteiten van het strand: onder andere zelfbediening restaurant, cafés, parachute springen, roeiboten, jetski, banaan boten. Het strand is beschermd met veiligheidsnetten, en alleen het uiteinde van het strand is vrij voor surfers – vele internationale races en kampioenschappen worden hier georganiseerd. Nabij het strand zijn 4 windsurf scholen, een duikschool SSI, en beach volleybal.

Brela: Brela beach

Brela ligt ten zuiden van Split en in het noorden van de ressort van Makarska. Brela is een aantrekkelijk dorp dat op zes kilometers van wit kiezelachtig strand die door vijg bomen, olijf bosjes en mooi pijnboomhout wordt omringd.Het strand bij Brela loopt over in de veilige blauwe zee, dat maakt het tot een ideale plaats voor familievakanties met jonge kinderen. Spectaculaire plaats: de witte kiezelstenen onderaan het reusachtige Biokovo gebergte. Het tijdschrift van Forbes zette het onlangs in de top 20 stranden van de wereld. De populairste stranden Punta Rata en Berulija, zijn beide toegekend met een “Blue Flag”.

Punta Rata is lang, uitgerekt en heeft kiezelstenen. Het strand wordt door restaurants en koffiehuizen omringd. Het strand heeft strandwachten, reddingsmateriaal, faciliteiten voor gehandicapten, een arts, sport faciliteiten en caterings faciliteiten. Strandwachten zijn aanwezig op het strand vanaf Juni 30 t/m 1 September van 8:00 tot 20uur.

Het strand is gevestigd in de buurt van het natuurpark Biokovo mountain in een pijnboombos op de rand van gemeenschap Brela. Er zijn 3 manieren om het strand te benaderen:
Via wandelpaden van het oosten en het westen, een bosweg en een weg vanuit het noorden.

Berulija is een strand dat onderaan een hotel in het stadje Brela ligt. Het is een kiezelachtige strand van 400 m lang en het bestaat uit 3 kleine inhammen. Het strand is bereikbaar door trappen en via een weg vanuit de centrum van de stad. Een helling verhindert de auto’s het strand op te gaan. Het strand heeft wc’s en kan in het hoogseizoen verschillende etenswaren en verhuurmogelijkheden aanbieden. Er zijn 2 strandwachten, van 10:00 uur tot 18:00 uur. Vele andere faciliteiten kunt u vinden in het hotel. Het strand biedt ook faciliteiten aan voor gehandicapten.

Dubrovnik: Banje beach

Banje beach is goed gelegen en is het populairste strand van Dubrovnik, met een mooi uitzicht op de schitterende oude stad. Het is een plaats om te zien en om te zijn. Hier komen de rijke mensen om een kleurtje op te doen en de rest van de wereld komt er om allerlei cultuur te bezichtigen. U kunt alleen op het strand komen, door de oostelijke ingang (port Ploce) te nemen bij de oude stad(Strari grad). De naburige hotels als Excelsior, Argentna, Villa Orsula evenals de historische hotel Lazeretti besteden extra aandacht aan het milieu. Het strand heeft een eigen receptie, chique restaurant, café bar net boven het niveau van het strand, ingericht in modern wit, met ligbanken, fraaie stoelen en verhuur van parasols. Er zijn veel verhuur mogelijkheden van waterski, jetski, speedboten en bananen boot enz. De mooie East west beach club is gelegen op begin van het strand. Sterren, internationale sportmensen en artiesten zijn dagelijkse bezoekers van deze speciale plaats. Enkele details van de East west beach club zijn: een comfortabele zitkamer, een goede Romeinse sfeer. Het is echt een swingende tijd van het seizoen.

Dubrovnik: Lokrum island beach

Het eiland van Lokrum ligt voor de oude stad, tien minuten met de taxiboot vanaf Dubrovnik. Vanuit de oude stadshaven varen er regelmatig taxiboten naar het eiland, tijdens de lente en herfst elk uur en in de zomer elk half uur. Het is een populaire excursieplek en een goede keuze om daar de hele dag door te brengen om te genieten van de zon en van hetgeen wat u allemaal kunt zien. Het eiland is een natuurgebied dat door de Kroatische Academy of Art and Science wordt beschermd. Op het eiland is een botanische tuin met tropische en subtropische planten. Op de hoogste plek is er een koninklijk fort gebouwd met vijf gerichte sterren, gemaakt door het Franse leger in 1806; Het geeft een prachtig uitzicht op Dubrovnik, Cavtat en het eiland zelf. Het oude Benidictijnse klooster is gemakkelijk te bereiken via de wandelpaden. Dit klooster is in de 19de eeuw gedeeltelijk gerenoveerd naar het Maximiliam paleis van Habsburg; het dient nu als een restaurant en een café. Op het eiland is er een klein meertje dat met de zee in verbinding staat, het Mrtvo meer genoemd. Door de stille zee is het zeer geschikt voor kinderen en niet zwemmers. De stranden van Lokrum zijn rotsachtig en het staat vol met pijnbomen.

The Lokrum Boat Service

De boot vertrekt vanuit de oude haven vanaf 9:00uur elk half uur en vertrekt vanuit Lokrum vanaf 9:20uur elk uur. Kaartjes: Volwassen 25 kronen, Kinderen (tot 4 jaar) gratis, Studenten (tot 15 jaar) 15 kronen, Groepen 20 kronen pp.

Gradac: Gornja Vala beach

Na Makarska staat hier in Gradac de grootste nederzetting van de makarska Riviera. Het is gelegen aan een milde helling die door olijfbosjes en pijnbomen wordt bedekt, het zuidelijke eind van Makarska Riviera, ongeveer 40 km vanaf de stad Makarska en 13 km ten oosten van Ploce, halverwege op de scheiding van Dubrovnik. Gradac is een aantrekkelijk toeristisch toevluchtsoord, met één van de mooiste en langste stranden, niet alleen van de Makarska Riviera, maar ook van de volledige Adriatische kust. De zuidelijke haven is Gornja Vala, met één van de mooiste en grootste witte kiezelstenenstrand van de Markaska Riviera. De haven is beschermd aan alle kanten; de kleine jachten kunnen aan de binnenkant van de golfbreker worden aangelegd en de grotere jachten zijn gedokt in het zuiden van de haven van Cove Bosac (Noordwesten van de haven).
In de buurt van de Grornja vala zijn er vele sportfaciliteiten, tennis banen, watersporten, duikcentra, fiets- en wandelpaden. Ook is er een nudistenstrand aanwezig.

Hvar island: Milna & Dubovica beaches

Dichtbij de dalmatische kust en ruikend naar de geur van lavendel ligt het eiland Hvar. Het strand van het eiland op Hvar is één van de meest bezochte en mooiste stranden van alle Kroatische eilanden en is al een favoriet toevluchtsoord sinds de Romeinse tijd. De zuidelijke kust van het eiland ligt vol met perfecte kleine kiezelachtige baaien. Het is een favoriete bestemming voor veel zwemmers en zonnebaders uit de stad Hvar. De stranden kunnen bereikt worden via de weg uit Hvar en via de bootdienst die in de zomer regelmatig uit de haven van Hvar vertrekt. Uiteraard zijn de stranden die dichterbij de stad Hvar (Milna, Dubovica) liggen populairder en degenen die verder liggen, zoals Zavala en Sveta Nedjelja zijn rustiger en relaxter.

Milna is een klein dorp 4 km ten zuidoosten van de stad Hvar, die door een straat word verbonden. Er is georganiseerd vervoer d.m.v. van boten uit de haven van Hvar. De boottocht duurt ongeveer 25 minuten. Het is ook bereikbaar via de auto, bus of boot. Milna heeft vier lagune vormige stranden, die door een bosrijke en zachte kust worden omringd, waar pijnbomen, agaven, wijngaarden en boomgaarden groeien. Twee stranden liggen in het dorp zelf en twee liggen in de directe omgeving. De stranden zijn kiezelachtig en het bos tussen hen zorgt voor lekkere schaduw. Omdat alles naar het zuiden is gericht biedt dat bescherming tegen noordelijke winden. Daardoor is ook de zee warm en helder.

Dubovica
Het grootste strand op de zuidelijke kust is Dubovica. Het ligt 4 km ten oosten van Milna. Opnieuw heeft het een lagune als vorm. Het strand is gemaakt van witte kiezelstenen en het heeft een mooi onderwater landschap, ideaal voor snorkelaars en duikers. Aan één kant van het strand is er een klein dorp met alleen een kleine kerk en een paar stenen huizen. Op één van de stranden is er een restaurant. Het strand is zo mooi dat het moeilijk is om niet in het blauwe water te duiken. Net als bij Mlini kunt u het bereiken met een boot, bus of auto. Tussen Milna en Dubovica heeft een ander strand zijn plek gevonden. Het is een lang lagune vormig breed kiezelsteenstrand onder een klein dorp van Zarace. Het is gelegen aan een zeer hoge rotsachtige cliff.

Hvar island, Hvar town: Pakleni islands

De naam van de uiterst kleine archipel Pakleni (ongeveer 20 eilandjes liggen tegenover de stad Hvar) komt uit het woord “paklani” (gesmolten pijnboomhars voor het harsen boten). Deze archipel is het mooiste deel van de Hvar Riviera en kan gemakkelijk door taxi boten uit de haven worden bereikt. De eilanden van Pakleni hebben talrijke badplaatsen en een horde van kleine, afgezonderde stranden. De meest populaire zijn:

S.v. Jerolim | Dit is een bekend strand en heeft allang een nudistenstrand. De kust van het Eiland Sveti Jerolim is hoofdzakelijk rotsachtig met ook een mooie strand. De begroeiing die bijna op de kust neerkomt is een mengsel van struiken en pijnbomen. U kunt zorgvuldig een plek kiezen in de schaduw of in de hitte, met de zee erbij om af te koelen. Er zijn goede restaurants en douches.

Marinkovac | Dit is voor een deel een nudisten eiland en heeft 3 populaire stukken.

Stipanska | Dit is de eerste plek waar taxiboten stoppen. Het is de zelfde taxi die voor Jeolim wordt gebruikt. Een korte wandeling door de pijnbomenbos brengt u naar een leuk restaurantje. Stipanska heeft een kleine winkel, douches en een nudisten stuk. Ten westen van Stipanska ligt een zeer goed restaurant dat vaak door zeilers wordt bezocht.

Sv. Klement (St.Clement) | Dit is het grootste eiland van de Pakleni eilanden. Het duurt ongeveer 20 minuten om daar te komen met een taxiboot. Vaak worden mensen doorverwezen naar Palmizana, dat een ruime baai heeft en een populaire baai met een ondiep grindachtig strand. In de baai van Vinogradisce liet de familie van de botanische Eugen Meneghello zomerhuizen bouwen. Tegenwoordig is het een echt arboretum met toeristenfaciliteiten. Palmizana wordt omringd door een dik pijnboombos, geurige rozemarijn struiken en een paar exotische planten.

Krk island, Baska: Vela Plaza, the Graet Beach

Het strand ligt in de rijke culturele deel van de stad Baska op het eiland Krk. Het eiland Krk is het grootste Kroatische eiland en is vooral een eiland voor families met kinderen. Met schitterende zandige of kiezelachtige stranden en glijbanen voor kinderen en wijn voor de ouders. De noordelijke en westelijke delen van de eiland zijn hoog, onvruchtbaar en somber. De beschutte delen vlakbij de zuidelijke kust hebben bossen en de beste stranden. Krk is verbonden met het binnenland door een spectaculaire lange brug en er is ook een internationale luchthaven. Baska ligt op Krk’s zuidelijke kust en heeft talrijke stranden. Een aantal van de 30 kiezelachtige stranden zijn toegankelijk voor zwemmers van alle leeftijden, terwijl sommige van hen alleen te bereiken zijn te voet of met een boot. Toch, de grootste en één van de mooiste is Baska’s Vela Plaza. Dit grote strand midden in het centrum van de stad, wordt omgeven door bars, restaurants en pizzeria’s, cafés, hotels, privé flats en andere attracties die aantrekkelijk zijn . Vela Plaza is een strand met een combinatie van kiezels en zand en het is 1800m lang, dus er is gemakkelijk plaats voor duizenden zwemmers. Het is in het bijzonder geschikt voor kinderen en niet zwemmers. Het strand heeft vele faciliteiten inclusief watersport benodigdheden, strandwachten, levensreddende middelen, eerste hulp, faciliteiten voor gehandicapten en catering faciliteiten. Sinds 1999 is Baska’s Great Beach onderscheiden met de Blue Flag.

Losinj island, Mali Losinj: Suncana uvala, Sunny Cove

Het Veli Zal Beach in de Suncana Uvala baai ligt voor het Aurora hotel, dat 50 meter van de zee verwijderd is en 1 km van de stad. Het ligt op de zuidwestelijke deel van de stad Mali Losinj en het vormt een beschermende baai tegen de wind. Het strand en het hotel zijn omgeven door dikke pijnbomen. Het midden van het strand is bedekt met kiezels en de rest met kleine steentjes. De zee is makkelijk bereikbaar. In de omgeving rond het hotel liggen sport faciliteiten, speeltuinen, huur faciliteiten en het strand zelf beschikt over een restaurant, een bar, toegang voor gehandicapten en strandwachten enz. Het strand is bereikbaar via de weg en voetpad. Het strand is gekwalificeerd met een Blue Flag.

Makarska Riviera: Makarska Riviera beaches

Deze stranden liggen in het midden van de Dalmatische kust en zijn één van de mooiste stranden van heel de Kroatische kust. Makarska heeft een langgerekte kust. In het noorden van Makarska liggen de resorts Krvavica, Bratus, Promajna, Baska Voda en Brela en allemaal zijn ze het waard om te bezoeken. Baksa Voda en Brela zijn gekenmerkt door hun stille havens en buitengewone restaurants. Beide zijn bekend om hun mooie eenvoudige baaien en witte stranden. In het zuiden van Makarska liggen kust resorts van Tucepi, met een mooie lange gestrekte witte strand. Podgora, met een mooie stille haven, vanaf Drasnice, Igrane, Zivogosce en Drvenik kan men een veerboot nemen naar Hvar. Verder in het zuiden ligt Zaostrond, in het midden van pijnbomen en olijfbosjes. Gradac de grootste stad van de Makarska Riviera na Makarska stad. Van Brela naar Gradac (circa 40 km) zijn honderden stranden, voor elke smaak wel iets. Veel van hen zijn populair en soms overvol tijdens het hoogseizoen, maar er zijn ook heel veel verstopte en intieme kleine stranden.. Het grootste strand is in de stad Tucepi – 2 km lang.

Nin: Ninska Laguna (Nin's Lagoon)

Het hele gebied rond Nin is een oase van lange zandige stranden. De stranden liggen in een grote, tegen wind beschermende baai met een schitterende uitzicht op de bergen. Het water is altijd warm en schoon. Het meest bekende strand is Ninska laguna (Nin’s Lagoon). Het is een lang zandig strand, ideaal voor families met kinderen en ouderen. Sinds kort staat Ninska laguna in de top van de lijst van de mooiste Dalmatische zandige stranden door Duitse auto club ADAC. Het strand is ook bekend om zijn gebieden met geneeskrachtige modder. De geneeskrachtige modder word al gebruikt sinds de Romeinse tijd. De geneeskrachtige modder heeft psychische, chemische, mechanische effecten. Het is goed voor verschillende reumatische ziekten, en in het bijzonder voor stekelmisvormingen (heupjicht, rugpijn, pyriarthritis). Voor het probleem van onvruchtbaarheid van vrouwen en verschillende huidziektes is het ook geschikt. De therapie vindt in het prettige milieu plaats en het omvat baden en zwemmen in de warme zee. De behandeling wordt onder supervisie toegezien.

Pag island, Novalja: Zrce Beach

Novalja is het belangrijkste toeristencentrum op het eiland Pag, met een lange traditie van toerisme. Het eiland Pag is het vijfde grootste eiland in de Adriatische zee en deze kustlijn is de langste van de Adriatische zee (270 kilomeer lang, vol met baaien, inhammen en stranden). Zrce is een lang, gestrekt, kiezelachtige strand, dichtbij de stad Novalja. Het ligt in het noordwesten van het eiland Pag en het strand vormt een inham die tegenover de stad Pag ligt. Het strand is goed bezocht door de lokale bevolking en toeristen. Het strand van Zrce kan bereikt worden met de auto of met een pendelbus die regelmatig vertrekt vanuit Novalja.

Het strand wordt omgeven door bossen, met veel wegen die naar het strand leiden. Er is ook een parkeerplaats bij het strand. Het strand heeft verschillende faciliteiten zoals strandwachten, eerste hulp, faciliteiten voor gehandicapten, eetgelegenheden, huur faciliteiten, telefoons, douches, bron voor drinkwater, kano’s, roeiboten, windsurfborden, motorboten en speedboten enz. Er zijn windsurf en waterski cursussen beschikbaar en er is ook een gym tot uw beschikking. De strandwachters doen hun plicht tussen 10:00uur tot 18:00uur. Het strand heeft verschillende activiteiten en gebieden voor kinderen en niet-zwemmers. Het strand is bekend als the party beach van Kroatië. Er zijn 3 beachclubs, Aquarius, Kalypso en Papaya, die rond middennacht open zijn in de zomer.

Petrcane: Pinija beach

Petrcana is een 900 jaar oude mooie kleine vissersdorp, 12 kilometer ten noordwesten van Zadar. Petrcan ligt aan de lokale weg, dat een zijweggetje is van de regionale weg van Zadar- Nin. Het is een mediterrane mix van levendige cafés, waarvan sommige live muziek hebben, maar jongeren kunnen zich ook vermaken in de lokale populaire discotheek. Er is een speciaal gebouwd vakantiedorp in Zaton, die ligt in de buurt van verscheidene stranden en uitgaansgelegenheden, waaronder de bekende discotheek (Saturnus) in dit deel van Kroatië. Niet ver van Petrcane is er een bekende culturele en historische stad Nin. Petrcanes populairste strand ligt op het schiereiland vlakbij het Pinija hotel. Het is ook bekend onder de naam Punta Radman. Het strand is kiezelachtig en rotsachtig en één deel is zandig, dus geschikt voor kinderen. Een deel van het strand behoort tot het Pinija hotel en daar is kleine ingang voor alle andere bezoekers. Er zijn veel faciliteiten beschikbaar, waaronder watersport mogelijkheden. Een stukje verder ligt het Nela Beach Club. Het strand is kiezelachtig en heeft volleybal op zand, bars en een gym op het strand. Het heeft een club waar ze Latino, pop en rock muziek draaien. Het wordt goed bezocht, waarvan het merendeel uit jongeren bestaat. Toegang is geheel gratis. In de buurt ligt het schiereiland Punta Skala, dat ideaal is voor familievakanties. Het is een dicht bebost schiereiland met mooie natuurlijke stranden (rotsachtige, zandige stranden). Het strand is vrij toegankelijk, maar heeft ook een privé gedeelte. Een deel van het strand is gereserveerd voor nudisten. Een stuk verder is er een onbezette natuurlijke kust (Visevica) met middelgrote opkomst en mogelijkheid voor nudisme en privacy.

Primosten: Raduca

De bekendste specialiteit van de Primosten is de kreeft a la Primosten. Primosten ligt op een klein, heuvelig eiland, dat vijf eeuwen geleden verbonden was met het land door een verhoogde weg, zodat ze gemakkelijker naar andere gebieden konden gaan. Aan twee kanten van het eiland zijn er 2 mooie rotsachtige stranden. Aan de andere kant van het eiland (ten noorden van het centrum) liggen de hotels Slava, Zora en Raduca met prachtige kiezelachtige stranden en een dicht pijnboombos. Het strand van Raduca heeft een ‘’Blue Flag’’ ontvangen voor de hygiënetijd, milieu en voor zijn vele faciliteiten. Ten zuiden van het centrum ligt het hotel Marina Lucica, met vlakbij een populaire nudisten strand en verder naar het zuiden ligt het hotel Kremik Marina. Primosten is omgeven door 7 kleine eilandjes. Één daarvan is Smokvica- vlak voor het schiereiland Raduca, het heeft een nudisten strand. Primosten heeft de grootste discotheek van Dalmatië - Aurora.

Rab island, Lopar: Rajska plaza (Paradise beach)

Het eiland biedt een strand voor iedere smaak aan: rotsachtig, kiezelachtig en zandstranden net zoals het beroemde ‘’Paradise Beach’’ bij het Lopar Holiday ressort. Lopar is een pittoresk toeristische dorpje, het verste dorp op het eiland dat ligt in een vruchtbare vallei van ongeveer 14km vanaf de oude stad Rab. Het strand van het Paradise Beach (Rajska plaza) is 2 km lang en is één van de bekendste stranden van de Adriatische kust. Het heeft het fijnste zand, ondiep, glashelder en warm zee water (tot 28 graden Celsius in de zomermaanden), het pijnboombos biedt schaduw en dat zijn enkele reden waarom gasten tot dit strand worden aangetrokken. Door het ondiepe water, is het strand perfect geschikt voor slechte zwemmers, kinderen en ouderen. Vlakbij het strand ligt het San Marino hotel en de grootste camping op het eiland, ook zijn er vele appartementen te huur. De zeebodem blijft zandig en ondiep tot wel 500 meter. In de buurt is er een groot sportcentrum met verschillende speelvelden en banen (tennis, voetbal, basketbal, volleybal), minigolf, tafeltennis, glijbanen en verschillende watersport activiteiten. Het strand heeft bars, restaurants, strandwachten, eerste hulp, faciliteiten voor gehandicapten, huur mogelijkheden, eetgelegenheden, telefoons enz. De strandwachters zijn present vanaf 9:00 tot 18:00 uur. Het strand is geëerd met een ‘’Blue Flag’’. Een klein stukje lopen vanaf Lopar zijn er andere zandige stranden, sommige van hen zijn nudisten stranden. Sahara, Ciganka en Stolac zijn het mooist en het populairst.

Rabac: Maslinica beach

Rabac was ooit een vissersdorp en nu is het een zeer bekend toeristisch ressort in Istrië. Het ligt aan de zuidelijke kust van Istrië in een mooie inham met een kiezelachtige strand en een rijke begroeiing. Sinds het einde van de 19e eeuw kwamen de toeristen. Vandaag de dag biedt het resort hotels, campings, appartementen. Rabac heeft 1.380 inwoners en kan 10.000 gasten herbergen, maar toch behoudt het nog zijn uitstraling van een voormalige vissersdorp.
Bovendien heeft de stad fijne gastronomische activiteiten zoals, boot excursies, maar ook uitstekende sport en recreatieve faciliteiten.
Makkelijke toegankelijkheid, mooie stranden en schone zee maakt Rabac tot één van de beste vakantie resorts voor families, maar door vele sport en entertainment faciliteiten zoals muziekfestivals, is het ook geschikt voor jongeren. Rabac is gezegend met een reeks van kiezelachtige stranden, uiterst kleine inhammen, kleine baaien, glashelder en schoon zeewater en vegetatie in het noorden en zuiden van de stad. Vier van Rabac’s stranden hebben een ‘’Blue Flag’’ ontvangen.

Maslinica is een zeer aantrekkelijk kiezelachtige strand, die verbonden is aan het hotel, maar het dient als openbaar strand dus niet alleen voor hotelgasten. Het strand ligt in een toerismegebied, omringd door hotels (Mimosa, Narcis, Hedera), zwembad en bos. Het is bereikbaar bij meerdere paden vanaf Rabac en Labin. Prachtige wandelpaden van Maslinica tot Labin brengt u langs een middeleeuwse heuvelstad, rijk met historische schatten. Auto’s hebben geen toegang tot het strand, maar er zijn wel veel parkeerplaatsen voor de hotels. Er zijn veel strand faciliteiten beschikbaar inclusief restaurants, zwembaden, bars, sportfaciliteiten, parasailing, waterski, jetski, bananenboot, kano’s, roeiboten, strandvolleybal, tennis, tafeltennis, minigolf, speeltuin en een crèche enz. Er is een georganiseerde strandwacht. Het strand heeft een ‘’Blue Flag’’ ontvangen.

Rovinj: Crveni otok (Red Island) beach

Crveni otok is een klein eiland, 15 minuten met de taxi van Rovinj. Er varen ongeveer twee boten per uur heen. Het rode eiland is echt een aards paradijs, een mengeling van alles. Rovinj is een prachtige verbazingwekkende stad met een fascinerende omgeving. Door een magisch toedoen van natuur, bracht deze parel 2 eilanden samen- St.Andrea en Maskin. Het feit dat meer dan 180 plantensoorten groeien, geeft de rijkdom van de grond aan. Het eiland is bedekt met pijnboombossen, heeft idyllische baaien en rotsachtige stranden. Op het eiland St. Andrea ligt het hotel Sol Club Istria, terwijl het eiland Maskin gereserveerd is voor naturisten.

Ugljan island, Kukljica: Zelena Punta beach

Kukljica is een pittoresk toeristisch vissersdorp op het eiland Ugljan vlakbij Zadar en het eiland Pasman. Het binnenland is bereikbaar met een autoveerboot. Kuklijca is het meest ontwikkelde resort van het eiland Ugljan. Mooie landschappen met dikke pijnboombossen, mooie stranden, glasheldere zee zijn enkel een klein deel van zijn attracties. Het toeristische dorp Zelena Punta ligt op het natuurlijke schiereiland. Het is goed geschikt voor toerisme door zijn zeer lange stenige strand met kiezelsteen gebieden en voor een deel zandige zeebodem. Dikke pijnbomen boven het strand zorgen voor schaduw gedurende zomerseizoen. Naast zwemmen, biedt het strand en het toeristendorp veel recreatie mogelijkheden. Op het strand zijn materialen voor watersporten (kano’s, surfborden, roeiboten) die kunnen worden gehuurd en er zijn ook tennisbanen, klein speelplaatsen, midgetgolf, tafeltennistafels, volleybal, voetbal en basketbalvelden. In het complex is er een discobar ‘’Coco’s’’ en een beach club. In de omgeving van Kukjica (15-20 minuten lopen) zijn 3 zandige stranden Sabusa, Jelenica en Kostanj.

Meer