Alle vakantiehuizen

 

Vakantiehuizen in Kroatië

Als u actief wilt genieten van uw vakantie in Kroatië, kunt u kiezen uit diverse activiteiten. Een mooie wandeltocht in de bossen, een fietstocht op een eiland of een klimpartij in de bergen van Pupak zijn slechts een paar mogelijkheden. De vakantie aan de kust is zeer rijk gevuld met een duikvakantie zoals bij Krk en Brijuni eilanden of bij Baai de Ston. U kunt perfect surfen bij Luvosto eilanden. Zo heeft elke locatie aan de kust zijn charme afhankelijk van onderstroming, wind en ligging. De stranden zijn schoon en goed verzorgd vanaf de vakantiehuizen in Kroatië. Op het eiland Brac bij het plaatsje Bol ligt het populaire zandstrand Gouden Hoorn met ideale surfomstandigheden. Omiz is een gezinsvriendelijk vlak zandstrand en de stranden bij Istrië zijn zowel nationaal als internationaal zeer geliefd.

De cultuurreis in dit prachtige vakantieland is uniek en zeer divers

Vanaf de vakantiehuizen in Kroatië kunt u kennis maken met de cultuur van dit mooie vakantieland. Een stadswandeling in een van de prachtige steden is zeker aan te raden zoals in Dubrovnik. In en om de stad kunt u hier kiezen voor een wijntoer. De stadswandeling leidt u langs de mooiste plekjes en monumenten. De religieuze kerken en gebouwen zijn prachtig evenals de musea of de stadsmuren. Bezoek Reijka, een belangrijke havenstad aan de Adriatische Zee. Het is de hoofdstad van Kvarner. De Binnenstad is met de haven het eigenlijke centrum met een gezellige havenboulevard. In Vukovar kunt u het oorlogskerkhof van de Kroatische onafhankelijkheidsoorlog bezoeken, het grootste massagraf in Europa sinds WOII. Het Vukovar Stadsmuseum- historisch museum is een aanrader als u van kunst en historie houdt.

Ontdek de rijke natuur in de nationaalparken van Kroatië

Tijdens een vakantie in Kroatië kunt u mooie nationaalparken en natuurgebieden ontdekken. Nationaalpark Brijuni vormt 14 eilanden met mooie stranden bij de Istrische kust met prachtige watersportmogelijkheden in combinatie met de natuur. Nationaalpark Mljet is een eilandengroep bij Dubrovnik, ook wel het Groene eiland genoemd. Het is een landschap met grotten en zoutwater meren wat zeer unieke flora oplevert. Liefhebbers van rust en natuur genieten hier met volle teugen. Nationaalpark Paklenica vindt u aan de Adriatische zeekust bij Velebit. U vindt hier fantastische kloven en grotten. Bergbeklimmen in de natuur bij Paklenica is een bijzondere ervaring. Bezoek hier de Manita grot die 175m de bergen in gaat of probeer een van de heftige mountainbikeroutes. Dit is actief vakantieplezier in de natuur.