Regio Dalmatië

 

Vakantie in Dalmatië

Dalmatië is een all-round culturele vakantiebestemming. Vanaf uw vakantieadres in Dalmatië kunt u veel plezier beleven aan kunst en historie, monumenten en oude plaatsjes. Ontdek het stadje Biograd met de mooie basiliek van St. Johannes. Bezoek het 800 jaar oude klooster St. Kuzma op het eiland Pasman. Slenter door de smalle straatjes van Biograd met de oude huizen en kleine winkeltjes. Bewandel de boulevard en geniet van de zonsondergang al of niet in goed gezelschap. Bol is een stadje met een schilderachtig centrum rond de haven met paleis en kasteel. Liefhebbers van religieuze kunst zijn in Bol aan het juiste adres. In het kleine stadje Sinj staat een oud klooster met het prachtige schilderij Madonna van Sinj. Kroatië is een paradijs voor de cultuurliefhebbers.

Geniet actief van het buiten zijn tijdens uw vakantie

Een actieve vakantie in Dalmatië biedt voor ieder wat wils. Zowel de vakantie aan de kust als de wandelingen en fietstochten geven veel vakantieplezier. Vanaf de vakantiehuizen in Dalmatië bieden de zand- en kiezelstranden veel ontspanning. U kunt hier eindeloos genieten van watersport in de vorm van zeilen en surfen. Andere aantrekkelijke mogelijkheden zijn zonnebaden, zwemmen of schat graven in het zand. In Brela voelen vele bezoekers zich erg goed dankzij de frisse lucht en de ongerepte natuur, deze zouden positief werken op gezondheid en welzijn. In de waterbronnen vindt u fantastisch drinkwater. Het leuke en aantrekkelijke van Dalmatië is dat u hier zowel rust en stilte in de natuur aan zult treffen als uitdagende mountainbiketochten en alles wat daar tussen zit.

Het natuurlijke landschap van Kroatië is indrukwekkend en afwisselend

Vijf van de zeven nationale parken in Kroatië liggen in Dalmatië. Denkt u hierbij aan Kornaten, Krk, Plitvice, Paklenica en Mljet. Enkele toeristische toppers zijn de watervallen van Krk, deze zijn hoog en breed en schitterend. De Kornati eilandengroep is een belangrijke toeristische trekpleister met 125 eilanden, steile rotsen, mooie stranden en perfecte zeilomstandigheden. De meren van Plitvice zijn imposant. Daarnaast is Rogoznica een prachtige bestemming als u van natuurlijke schoonheid houdt. Hier kunt u fijn vissen en zeilen en er is een natuurlijk haven/inham. Ontdek de Milinagrot en geniet van de mooie stranden. De meren van Imotski zijn schitterend en ontspannend, niet ver van Hvar eilanden. Vergeet ook niet het eiland Pag of het dorp Pakostane omringd door maar liefst drie nationaalparken. Kroatië is een prachtig vakantieland.