Dubrovnik Neretva

 

Vakantiehuizen in Dubrovnik Neretva

De cultuurvakantie vanaf de vakantiehuizen in Dubrovnik Neretva heeft alles in huis voor een afwisselende vakantie. Ontdek de vestingstad Dubrovnik tijdens een stadswandeling. Deze havenstad biedt talloze mooie plekjes aan de Adriatische zee samen met het historische stadscentrum/binnenstad. Het is een populaire stad vanwege de monumenten, de indrukwekkende muren en de gastvrije sfeer. De stadsmuren vormen het sterkste fortsysteem van Europa wat nog intact is. Een wijnexcursie in en buiten de stad is ook zeker aan te bevelen als u wijnliefhebber bent. Bezoek de Blasiuskerk met de schutspatroon Roland, de oude haven en bewonder de vele fonteinen gevoed door bergbronnen. Ontdek de rijke paleizen en patriciërshuizen. Geniet van uw vakantie in Kroatië.

De actieve vakantie in Kroatië is zeer afwisselend

Als u kiest voor een actieve vakantie in en bij Dubrovnik Neretva, kiest u voor afwisseling en avontuur. Liefhebbers van strand kunnen uitstekend ontspannen aan de kiezelstranden bij Cavtat met smalle baaien. Een frisse duik is heerlijk hier. De rivierdelta van de Neretva is ideaal voor een boottocht als u van varen, rust en natuur houdt. Vanaf de vakantiehuizen kunt u diverse kustdorpjes- en stadjes bezoeken. De kust is grillig en vol met baaien en eilanden zoals Korcula, Lastovo en Mljet. Bij Korcula kunt u ontspannen aan het strand of de binnenlanden intrekken met wijngaarden en olijfbomen. Op het eiland Lastovo kunt u maximaal genieten van de onderwaterwereld en vismogelijkheden. De twee grote baaien zijn prachtige locaties van natuur, rust en strand.

Maak kennis met de veelzijdige natuurlijke omgeving

Ontdek het mooie natuurlijke landschap vanaf de vakantiehuizen in Dubrovnik Neretva. De natuurliefhebbers zijn aan het juiste adres op het eiland Mljet-nationaalpark en de Bacina meren. Het nationaalpark Mljet is dichtbebost met het hoogste punt Veli Grad van 514 meter. U vindt hier twee tegenstrijdige natuurlijke verschijnselen namelijk zoutwatermeren zoals Malo Jezero en Veliko Jezero en mediterrane flora. Als bonus kunt u hier een klooster en een Romeins paleis bezoeken. De Bacinemeren zijn een prachtig gebied met Bacine als basisdorp. De meren zijn van alle markten thuis als het om watersport met behoud van de natuur gaat. Rust en natuur zijn hier de sleutelwoorden, Kroatië is een fantastisch vakantieland.

Meer