Karlovac

 

Vakantiehuizen in Karlovac

De cultuurreis vanaf de vakantiehuizen in Karlovac is een succes. Kijk rond in de omgeving en ontdek de kleinere en grote culturele bezienswaardigheden. Ogulin is een gezellig plaatsje in een prachtige natuurlijke omgeving. U vindt hier een oud stadsgedeelte met een stuk muur en twee torens. Bij Ozalj staat een burcht op de top van de heuvel, hier zou ooit een kerk hebben gestaan en nu kunt u er het wapenmuseum bezoeken. Tijdens uw vakantie in Kroatië kunt u het ‘molendorp’ Rastoke bij Slunj ontdekken, een bijzonder landschapsbeeld al zijn niet alle molens in topconditie. Andere aanraders voor de cultuurliefhebbers zijn de diverse kloosters en de St. Markokathedraal.

Ontdek de bijzondere nationaalparken in Kroatië

In de omgeving van de vakantiehuizen in Karlovac vindt u eigenlijk drie nationaalparken van de acht in Kroatië. Bezoek de Plitvice meren, het is een prachtig nationaalpark met 16 meren, grotten en 90 watervallen. Bij de Korana rivier vindt u zelfs grotten en watervallen. Natuur en rust zijn goede redenen voor een bezoek aan de nationaalparken in Kroatië. Het nationaalpark Velebit biedt een landschap met grotten, natuurschoon, botanische tuin in de natuur en wat dacht u van de Lukagrot of de karstformaties van Hajducki. Dit beschermd rotsachtig gebied biedt fantastische mogelijkheden voor mooie wandelingen en mountainbiketochten met een heftig gehalte. Vanaf 1930 ligt hier ook het wandelpad van Premuzic door een ruige en woeste omgeving. U kunt in deze parken ongedwongen genieten van de natuur.

Kies het hele jaar door voor gezellige buitenactiviteiten

Dankzij de natuurlijke omgeving is een actieve vakantie in Kroatië een leuk en gezellig avontuur. Karlovac is een groen gebied met als achterland de nationaalparken en slechts 10-20 km bent u aan de kust. In de zomer kunt u de keus maken voor een visvakantie in de Mreznica. Dit is de schoonste rivier van Kroatië met de meeste vis. Twee kunstmatige meren bij Bjelolasica zijn eveneens mooie locaties voor een visvakantie. In het centrum van de stad Karlovac ligt het mooie strand; Korana Fogin. In de winter kunt u kiezen voor wintersport bij Bjelolasica. Er zijn mooie skiresorts zoals Platak, Trscu, Rog Crmosnjice en Kalic. U vindt gezellige activiteiten zoals skiën, snowboarden, sleeën en langlaufen bij goed verzorgde skigebieden.