Kvarner

 

Vakantiehuizen in Kvarner

Maak kennis met de cultuur vanaf de vakantiehuizen in Kvarner. Met Rijeka als hoofdstad en andere gezellige dorpen en steden in de regio kunt u tijdens de vakantie in Kroatië hele mooie cultuur ontdekken. Bakar is een mooi voorbeeld hiervan met unieke warmwaterbronnen, het Frankopan kasteel, Loredan paleis en het traditionele nabij gelegen vissersdorp. Buje ligt op een heuvel omringd door vele wijngaarden. Een jachtexcursie of wijntoer is hier een kenmerkende dagtocht. De Venetiaanse bouwstijl zult u hier regelmatig tegenkomen. Bij Biograd vindt u veel religieuze kunst en fascinerende relikwieën zoals bij de Basiliek van St. Johannes. Op het eiland Pasman tegenover Biograd kunt u talloze kloosters bezoeken. Het oude gedeelte van Biograd is sfeervol met smalle straatjes en een wandelboulevard.

Beleef veel plezier aan uw actieve vakantie

Het vakantieland in Kroatië staat bol van sportieve activiteiten in de frisse lucht van de bossen of aan de kust. Bij het vissersdorp Banjole vindt u ideale omstandigheden voor zeilen, vissen, zwemmen, fietsen en wandelen. Baska op het eiland Krk in de Kvarner bocht biedt een bekend zandstrand, schoon en in een ongedwongen sfeer. Bij Novi Vinodolski vindt u diverse bergen en bossen. Liefhebbers van fietsen, wandelen, jagen en mountainbiken kunnen hier hun energie kwijt op een plezierige manier. In Selce liggen mooie kiezelstranden en zandstranden, de jachthaven en aanlegsteigers maken deze badplaats compleet. Ontdek de kenmerkende inhammen en strandjes in baaien. Zo kunt u bij Jadranovo heerlijke wandelen en in de baai bij Lokvisca kunt u heilzame modderbaden nemen. Er is voor ieder wat wils.

Kies voor een bezoek aan nationaal park Brijuni eilanden

Het nationaal park Brijuni eilanden is een belangrijke toeristische attractie vanaf de vakantiehuizen in Kvarner. Hier vindt u het oudste golfterrein van Istrië. Het Fazanakanaal verdeelt deze eilandengroep in twee delen. U vindt hier prachtige beschermde natuur, u vindt hier ook cultuurhistorische archeologische vindplaatsen. Met behoud van de natuurlijke omgeving kunt u op deze eilanden fantastisch fietsen en wandelen of het eiland bezoeken met een elektrisch treintje. Daarnaast liggen hier prachtige stranden, sommige in intieme baaien en sommige met watersportrecreatie. Dit nationaalpark mag u eigenlijk niet missen tijdens deze vakantie in Kroatië. U vindt in dit prachtige vakantieland acht mooie nationaalparken, elk met een eigen charme.