Lika Senj

 

Vakantiehuizen in Lika Senj

De culturele ontdekkingsreis vanaf de vakantiehuizen in Lika Senj is een veelbelovende en veelzijdige vakantie. Senj is een mooie stad waar u tijdens een stadswandeling bijzondere plekjes kunt ontdekken. Fort Nehaj huisvest een museum over de Uskokken. Kies voor het Stadsmuseum of het Carinapaleis met religieuze kunst. De markt van Senj is gezellig en bijzonder vanwege de streekfunctie en het kleurrijke karakter. Het eiland Pag is bijzonder vanwege de smaakvolle kaas en het handgemaakte kant. Er is een kantklos school op Pag en de baai is een mooi stukje natuur. Bezoek Caska een oud handelscentrum of wat er van over is. Aan de voet van de bergketen Velebit vindt u in de dorpen en stadjes zoals Lika en Gospic nog de eenvoud van Kroatische volkscultuur.

De actieve vakantie in het mooie Kroatië is super

U vindt een keur aan activiteiten vanaf de vakantiehuizen in Lika Senj. De mooie omgeving van Gospic bij de natuur van Velebit bieden mogelijkheden voor paardrijden, paintballen, om een bergsafari te maken, boog te schieten, bootexcursies te maken, te jagen, vissen en canyoning. Bij Otocac vindt u meer rust en natuur tijdens het vissen vaak in combinatie met een bootexcursie. De jachttochten zijn hier eveneens goed georganiseerd. Otocac is een omgeving met diverse meren, ook hier is de jacht en visvakantie zeer goed geregeld. De watersport is een andere tak van sport, zeer populair bij Novalja. Hier vindt u een mooie mix van historie en watersportrecreatie. Bij Senj kunt u kiezen voor diverse excursies zoals naar de grotten van Postoina of de Plitvicemeren, om een scooter te huren of om fietstochten en boottochten te maken.

Ontdek de rijke natuur van deze prachtige omgeving

Vanaf de vakantiehuizen in Lika Senj kunt u kennis maken met het minder bekende natuurgebied bij Otocac. Het gebied Strigovaca is onderdeel van het natuurpark Velebit. Als u van dieren spotten, rust en natuur houdt mag u dit niet missen tijdens de vakantie in Kroatië. Lika ligt bij het Velebitgebergte, het is dunbevolkt en het wordt welde Onbekende aarde genoemd. U vindt hier prachtige bossen, mooie karstvelden dankzij het water en talrijke mooie watervallen met grotten en spelonken. U kunt hier fantastisch wandelen, mountainbiken en eindeloos genieten van uw rust of de natuur. Velebit is een onbegroeid karstgebergte met onder andere het park Paklenica en Sjeverni. In het oosten liggen de dichte bossen. Deze mooie natuur moet u gewoon gezien hebben wanneer u verblijft in een vakantiehuis in Lika Senj.