Midden Kroatië

 

Vakantiehuizen in Midden Kroatië

Midden Kroatië is een prachtige vakantiebestemming als u van afwisseling houdt. Als u van cultuur houdt, kunt u middeleeuwse forten bezoeken of bedevaartsoorden of kastelen. Bij Varazdin staat een prachtig kasteel met een park, een prachtig voorbeeld van tuinarchitectuur evenals het kerkhof van Varazdin. De stad Lepoglava huisvest een mooi klooster en kerk met schitterende fresco’s. Dankzij de natuurlijke omstandigheden vindt u talrijke wijngaarden die de heuvels bedekken, maak een wijntoer op de fiets, met de auto of fiets. Ten zuiden van Sisak ligt een nog vrij onbekend landschap met de vruchtbare Sava vallei. Duga Resa is een wijk van Karlovac ooit als dorp begonnen. Hier kunt u in de Mreznica, de schoonste en visrijkste rivier van het land, fantastische hengelen en genieten van de rust en natuurlijke omgeving.

De cultuurreis is een historische en architectonische ontdekkingsreis

Vanaf de vakantiehuizen in Midden Kroatië kunt u werkelijk kiezen voor architectuur of historie of kunst tijdens uw cultuurreis, het aanbod is groot. Bij Lonjsko Polje ligt een nederzetting bij de Sava, deze dorpen hebben een traditionele uitstraling. Het is eigenlijk een soort van openluchtmuseum. Let op de bouwstijl van de kenmerkende houten huizen van Posavina, sommige zijn meer dan 200 jaar oud. Slunj is een plaats met een heftige historische achtergrond. Het Frankopan kasteel is zeker een bezoek waard. Bezoek Rastoke, het molendorp in wederopbouw als gevolg van oorlogshistorie, heel indrukwekkend. De stad Karlov is van alle markten thuis met groene parken in de stad, cultuur of een fietstoer door de stad langs de mooiste plekjes.

De natuurlijke omgeving van uw vakantiehuis is schitterend

Het natuurpark Lonjsko Polje is een belangrijk natuurpark in Midden Kroatië. Het ligt in de riviervallei van de Sava. Het is een van de goed bewaarde Europese moerasgebieden. U vindt hier rust, romantiek natuur, unieke flora en talloze vogelsoorten. Het nationaalpark Plitvice meren is een ander zeer populaire bestemming voor een dagexcursie. Het landschap bestaat uit 16 meren, grotten en 90 watervallen. De mogelijkheden voor een wandeling, mountainbiketour en watersportrecreatie zijn talrijk. Vrbanicspark is een stadspark met prachtige stukken tuinarchitectuur afgewisseld met puur natuur. U vindt hier bomen van meer dan 100 jaar oud. De sculpturen die u tijdens het rondkijken in het park aantreft geven het park een extra dimensie. Kroatie is een uniek vakantieland.