Primorje Gorsksi Kotar

 

Vakantiehuizen in Primorje Gorski Kotar

Ontdek de mooie cultuur vanaf de vakantiehuizen in Primorje Gorski Kotar. Delnice is de hoofdstad van deze regio in de volksmond. De natuur speelt een grotere rol in Gorski Kotar. Als u van architectuur en historie houdt is een bezoek aan Mali Losinj een aanrader. Er staan hier vier oude kerken en vele villa’s als Oostenrijkse erfenis. In het museum vindt u de kunstcollectie van Vida en Mihicic. Niet ver van Delnice ligt het dorp Crni Lug, letterlijk vertaald Zwart Bos of Donker Bos. Het leuke van dit deel is dat dit relatief kleine dorp nog groot is vergeleken bij de dorpjes in de omgeving met tradities en nog minder voorzieningen. Kijk rond in de omgeving en geniet van de rijke eenvoud.

Geniet zomer en winter van sportieve activiteiten in de natuur

Gorski Kotar ligt in het bergachtige gedeelte waar u zomer en winter veel vakantieplezier beleeft. Het Crmi Lug is onderdeel van het nationaalpark Risjnak. U vindt hier rust, maar ook spannende fietstochten en mogelijkheden voor klimmen en mountainbiken. Vanaf dit dorp worden er talloze dagexcursies aangeboden zoals naar Kvarner of de grotten van Postojna. De omgeving heeft een rustgevende invloed op de bezoekers, misschien de combi van lucht en sfeer en natuur. De wintersportvakantie zoals bij Begovo Razdolje en Celimbasa of Mrkopalj is een succes. De natuurlijke omstandigheden voor de skivakantie zijn optimaal en goed verzorgd. De gastvrijheid compenseert de eisen van de professional op de ski’s. Petehova en Platak zijn twee andere mooie skiresorts. Hier krijgt u geen spijt van.

Ontdek Kvarner en de eilanden zoals Cres, Krk en Rab

Kvarner is een prachtig stuk natuur vanaf de vakantiehuizen in Primorje Gorski Kotar. De grootste eilanden in de Kvarnerbaai zijn Cres, Krk, Pag en Rab. De vaargeul heeft een forse diepte waardoor Reijka per boot eenvoudig te bereiken is. Krk is een groen eiland met een glooiend landschap met aan de oostkust rotsen. In het westen vindt u vele inhammen en baaien, ideaal voor de watersport en strandvakantie. Het eiland Cres is ingericht met een heuvelachtig landschap met aan de kust veel inhammen zoals de Baai van Cres. In het noorden vindt u rotsen, in het zuiden en westen liggen de mooie kiezelstrandbaaien. Ook hier kunt u eindeloos genieten van een vakantie in Kroatië aan de kust. Kroatië bruist van activiteiten aan de natuurlijke stranden.