Sibenik Knin

 

Vakantiehuizen in Sibenik Knin

De culturele ontdekkingsreis vanaf de vakantiehuizen in Sibenik Knin is informatief en gezellig. Sibenik is een nog vrij onbekende kuststad, gebouwd op heuvels. De mediterrane sfeer vanwege het vele gebruik van natuursteen is heel bijzonder in combinatie met de smalle straatjes. Omringd door de oude forten heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. De kathedraal St. Jakob is gezichtsbepalend voor de stad. Men bouwde meer dan honderd jaar aan dit historische gebouw. Langs de boulevard vindt u vele gezellige terrasjes. Bezoek Drns op de hoogvlakte met de overblijfselen van de Turkse vesting. Ontdek het provinciaal museum met werken van Mestrovic. De forten van Knin zijn indrukwekkend, deze vormen belangrijke historische monumenten van Kroatië. Het aanbod van cultuur zoals kunst of historie is groot en afwisselend.

De actieve vakantie in Kroatië bruist van activiteiten

Ontdek de eilanden voor de Kroatische kust vanaf de vakantiehuizen in Sibenik Knin. Voor de kust liggen vele eilanden met mooie stranden. Denkt u hierbij aan Zirje, Zlarin, Kaprije en Prvic, u kunt hier heerlijk zwemmen. De Cikolakloof is onderdeel van beschermd natuurgebied. Bezoek de watervallen bij de rivier de Krk. Het dorp Skradin ligt midden in het natuurgebied. U kunt hier de Turkse fort en kerk met mooie fresco’s bewonderen. In de botanische tuinen bij Blatusa kunt u heerlijk ontspannen wandelen, in alle rust. Primosten is een perfecte bestemming voor een dagtocht. Dit voormalige vissersdorp is nu een badplaats met alles erop en eraan. U vindt hier zowel een duikschool als mogelijkheden voor een pleziervaart of een zeilvakantie.

Ontdek de mooie natuur in de nationaalparken

Bezoek de rustieke nationaalparken vanaf de vakantiehuizen in Sibenik Knin. Zo kunt u de keus maken voor nationaalpark Krk, een park met veel hoogteverschillen in het karstgebergte. De Skradinski Bukk met 17 trappen over 400 meter zijn prachtige watervallen, meer dan 100 meter breed. Ontdek het Proklanskomeer niet ver van Sibenik. U kunt hier nog wandelen in de ongerepte natuur, vogels en dieren spotten. Het Kornati nationaalpark is een grote eilandengroep, bijna compleet onbewoond met schitterende natuur en prachtige kleurenschakeringen. Vransko Jezero is een ander natuurgebied bij het Vranskomeer, een groot binnenwater. Als u liefhebber bent van de hengelsport, kunt u hier genieten. Het zelfde meer biedt prachtige mogelijkheden voor de watersport.