Split

 

Vakantiehuizen in Split

Ontdek de rijke cultuur in de mooie stad Split. Het is mooi gelegen in Zuid Dalmatië. Deze Witte stad is ingericht met een historisch centrum en gezellige boulevard. In het oude centrum vindt u nog smalle straatjes en pleinen. De bouwstijl met marmeren stenen is heel bijzonder, ontdek het allemaal tijdens een stadswandeling. Op de terrasjes kunt u kennis maken met de plaatselijke gerechten in een gezellige sfeer. Vanaf de vakantiehuizen in Split mag u de oude stadsmuren en het grote paleis van Diocletianus niet missen tijdens de vakantie in Kroatië. Hier vindt u nog oude documenten en schilden, antiek meubilair en de historie van de stad. Het Papalic paleis bij Zarkova is een bijzonder stadspaleis. Kroatië is heel speciaal.

Beleef veel plezier aan de Kroatische stad Split

In de stad Split kunt u genieten van uw vakantie in Kroatië. Naast de gezellige stadswandelingen langs de mooie plekjes in de stad, kunt u ook kiezen voor een boottocht. Vanaf de vakantiehuizen in Split kunt u zelfs kiezen voor mooie dagexcursies met de boot naar de nabijgelegen eilanden Brac, Hvar en Korcula of via de veerdiensten. Als u tot rust wilt komen in een meer natuurlijke omgeving, kunt u de keus maken voor Makarska riviera met de mooiste stranden zoals bij Biokovo of Dugi rat. Een wandeling over de boulevard in Makarska mag niet ontbreken tijdens deze dagtocht. In de stad Split vindt u ongedwongen vakantieplezier.

De omgeving van Split is een fantastische vakantiebestemming

In de nabije omgeving van Split vindt u prachtige locaties waar u zich heerlijk kunt ontspannen. Vanaf de vakantiehuizen in Split kunt u kiezen voor een dagtocht naar het strand bij Primosten, Trogir, Tucepi of Makarska. Daarnaast liggen tegenover Split de eilanden Hvar, Brac en Korcula met prachtige stranden en cultuur in een kenmerkende eilandensfeer. Split zelf ligt op het schiereiland met aan de noordkant Kastelbaai, hier vindt u ook de jachthavens. De heuvel Marjan is de buurvrouw van de stad. Het is een groot park met een beboste heuvel, kerkjes, een dierentuin en een begraafplaats. Het is het symbool van Split. De steile hellingen hebben de mensen kunnen weerhouden om er een huis te bouwen.