Split Dalmatië

 

Vakantiehuizen in Split Dalmatië

Bezoek de mooie stad Split vanaf de vakantiehuizen in Split Dalmatië. Deze Witte stad in Kroatië heeft een mooi oud centrum met een gezellige boulevard. Andere mooie cultuur vindt u in Biograd bij de basiliek van St. Johannes, het oudste gebouw van de stad. Op het eiland Pasman tegenover Biograd staan meer dan 800 oude kloosters van Puzma en Damjen en Dujam. Ontdek Jelsa, deze havenstad op eiland Hvar, is iets groter. De huizen op de kades in Venetiaanse bouwstijl zijn niet alledaags. Dit geldt ook voor de diverse plaatsjes in de omgeving met een oude klassieke romantische uitstraling. Denkt u hierbij aan Zastrzisce, Poljica of Gdinj. Als u van architectuur houdt, kiest u dan voor de stad Makarska. De smalle straten, stadswal en de bouwstijl spreken voor zich.

Geniet ongedwongen van de buitenactiviteiten in de natuur

De natuur en de gezellige buitenactiviteiten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vanaf de vakantiehuizen in Split Dalmatië kunt u op vele manieren genieten van de prachtige omgeving. Bij Rogoznica vormt een mooie rustgevende vakantiebestemming met natuurlijke stranden en een meer wat met de zee verbonden s. Bezoek hier ook de Milina grot. Het grote zusje nationaalpark Kornati is ook zeker aan te bevelen. Ontdek de meren bij Bacine. Deze bieden mooie omstandigheden voor de watersport en de liefhebbers van natuur en rust zijn hier aan het juiste adres. De Imotski meren op Hvar zijn eveneens heel bijzonder. Het water heeft verschillende kleuren, de natuur is mooi en de watersportrecreatie viert hier hoogtij. De ligging tussen de bergwanden maakt deze locatie extra bijzonder.

Kies voor de Kroatische kust als u van zon, zee en zand houdt

U vindt langs de gevarieerde kust in Kroatië de mooiste stranden met gezellige watersportactiviteiten. Vanaf de vakantiehuizen in Split Dalmatië kunt u kiezen voor de Makarska riviera en Baska. Hier liggen mooie rots- en kiezelstranden, zwemmen en watersport is hier fantastisch mogelijk. Dankzij de natuurlijke omstandigheden zijn zandstranden aan de Dalmatische kust een zeldzaamheid. Het stadje Bol op het eiland Brac biedt prachtige stranden zoals Gouden Hoorn. Het is een ideale locatie voor uw surfvakantie. Brela is een mooi kustdorp met kiezelstranden, perfecte duikomstandigheden en ongerepte natuur. Bij Cavtat liggen mooie stranden met een gezellig haventje. Het kustdorp zelf is gezellig. Komiza ligt aan de brede baai op het eiland Vis, het visserijmuseum is zeker een aanrader hier. Dit geldt ook voor een vakantie in Kroatië.