Vakantieparken

 

Vakantieparken in Kroatië

Met de vakantieparken in Kroatië kunt u kiezen voor mooie en complete vakantiebestemmingen. Istrië is hier een mooi voorbeeld van. De vakantieparken zelf bieden diverse activiteiten zoals speelvelden voor de kids of amusementprogramma’s voor jong en oud. Istrië biedt fraaie stranden, historische steden zoals Buje, Motovun en Groznjan, de heerlijkste plaatselijke gerechten en veel gezelligheid. De Istria bike staat voor diverse fietsroutes, uitgezet voor toerfietsen en mountainbikes compleet met routes op papier en informatieve wegwijzers. De wijnliefhebbers kunnen kiezen voor mooie wijnroutes op de fiets, met de motor of met de auto. Maak kennis met de wijncultuur en bezoek een wijnboerderij. Het strand en watersport is en blijft natuurlijk een toeristische trekpleister voor jong en oud.

De cultuurreis naar Kroatië is leuk vanaf de vakantieparken

De vakantieparken in Kroatië bieden de bezoekers veel vakantieplezier met de recreatieve voorzieningen zoals speelvelden, kantine, internetcafé of kinderprogramma’s. Bezoek Dakovo met de prachtige kathedraal, de muurschilderingen zijn prachtig. De altaren van marmer zijn bijzonder. De folkloristische erfenis en tradities worden in ere gehouden op de jaarlijkse festiviteiten met een historisch tintje. Bezoek de stad Split als u van musea houdt. Enkele voorbeelden hiervan zijn het Stadsmuseum in het Diocletianus paleis, het Archeologisch museum-oudste museum in Kroatië of het Etnografisch museum in het oude Venetiaanse raadhuis met wapens, gebruiksvoorwerpen en klederdrachten. Het museum voor archeologische monumenten in Kroatië is gehuisvest in een modern gebouw. De museumcollectie is niet modern met beeldhouwwerken, religieuze kunst, zwaarden en juwelen.

Maak kennis met de natuur vanaf de vakantiehuizen

Vanaf de vakantieparken in Kroatië is een bezoek aan het nationaalpark Paklenica een bijzondere dagexcursie. Het ligt ten zuiden van het Velebit gebergte met mooie canyons en grotten. De liefhebbers van natuur in de bergen en bergbeklimmers kunnen zich bij Paklenica helemaal uitleven. Er is een stuk ruiger natuur met diepe kloven-diepe Anic kuk en er zijn prachtige grotten-Manita grot van 175 meter. Vaganski Vrh is een prachtige wandeltocht door deze bergen. Alpinisten, mountainbikers en kunstschilders kunnen hier zeer goed uit de voeten. Bij Belisce kunt u dankzij de natuurlijke ligging in het voor- en najaar uitstekend wildwatervaren. Zowel de kanovaarders als de liefhebbers van rust en natuur voelt zich snel thuis in Belisce. Kies voor een vakantie die bij u past.